Susirinkusiuosius apjuosė 50 m. ilgio trispalvė. Vidurdienį trumpam liovėsi nuo pat ryto Vilniuje žliaugęs lietus.

Akcijos dalyvius pasveikino populiarūs šalies atlikėjai: Vytautas Kernagis, Jurgis ir Erika Didžiuliai, Sati. Pastaroji dainininkė gyvai atliko dainą „Laisvė“. Mitinge skambėjo ir atgimimo metu populiarus kūrinys „Bunda jau Baltija“, atliekamas lietuvių, latvių ir estų kalbomis.

Akcijoje sostinės Katedros aikštėje dalyvavo būrys Seimo narių ir premjeras Gediminas Kirkilas. „Mes šiandien pasakome labai aiškiai: mūsų valstybės, nepaisant to, kad esame konkurentai, turi būti kartu“, - kalbėjo premjeras.

Kad politikai vidurdienį galėtų atvykti į Katedros aikštę, kai kurių įstatymų svarstymas parlamente buvo nukeltas į vakarinį posėdį.

„Balandžio pabaigoje prasidėję įvykiai Estijoje parodė, kad saugumo problemos šiame regione dar nėra išspręstos ir jos įgavo kitokį, daug sunkiau apčiuopiamą, pavidalą. Susirėmimai Taline buvo rimtas įspėjimas ir pamoka ateičiai visoms trims Baltijos šalims.

Kad tai nebuvo tik Estijos vidaus problema, įrodo ir neadekvati Rusijos valdžios reakcija, tendencingas rusų žiniasklaidos vaidmuo, nesugebėjimas užtikrinti estų diplomatų saugumo Maskvoje“, - teigia akcijos organizatoriai Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto (TSPMI) studentų Korporacija „RePublica“.

Organizatorių teigimu, antradienį panašios akcijos tai pat vyko Rygoje bei Baltijos šalių pasieniuose: susikibę rankomis žmonės prisiminė 1989 m. Baltijos kelią ir dar kartą išreiškė Baltijos tautų vienybę ir stiprumą.

Rygos Duomo aikštėje susirinko apie 1 tūkst. žmonių, praneša DELFI.lv. Latviai aikštėje išskleidė milžinišką Estijos vėliavą, kuri naudojama sporto renginiusoe.

Estijos sostinėje Taline panaši akcija nebuvo rengiama: baiminantis naujų smurto proveržių čia uždrausta organizuoti žmonių susibūrimus.

Atskirą Estijos palaikymo akciją Lietuvos sostinėje surengė Vilniaus licėjaus moksleiviai, vidurdienį negalėję išeiti iš pamokų ir atvykti į Katedros aikštę. Per ilgąją pertrauką, tuo pačiu metu, kaip ir bendraminčiai Katedros aikštėje, beveik 500 žmonių (mokinių ir mokytojų) su skubiai pasidarytomis Estijos vėliavomis susikabino rankomis ir išsirikiavo Širvintų gatvėje taip imituodami Baltijos kelią.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją