Toks žemėlapis dienraštyje pasirodė šeštadienį greta didžiulio straipsnio apie Šengeno erdvės plėtrą. Nuo kitų metų į šią erdvę įsilies Lietuva ir kitos ES naujokės, todėl žurnalistai nusprendė gyventojus informuoti apie būsimą paprastesnį keliavimą po Europą.

Spalvotame žemėlapyje nurodytos visos šalys, kurios prisijungs prie Šengeno erdvės. Tačiau nors visose valstybėse pažymėti miestai yra jų sostinės, Lietuvos teritorijoje išskirtas tik Kaunas.

„Kaunas tikrai buvo laikinoji mūsų sostinė, bet seniai, prieš karą. O straipsnyje kalbama apie šių dienų aktualijas. Buvo keista pamatyti tokią klaidą – šiaip ar taip, dienraštis yra vienas svarbiausių“, - DELFI pasakojo šią klaidą pastebėjusi Irena Riukienė.

Romoje gyvenanti ir Baltijos šalių asociacijos konsultante dirbanti moteris sakė galbūt parašysianti „Corriere della sera“ redakcijai bei paprašysianti ateityje vengti panašių netikslumų.

Anot I. Riukienės, italai, jei bent šiek domisi mūsų regionu, žino ir šalių sostines, ir kitą informaciją. Tačiau nesidomintys painioja ne tik sostines, bet ir apskritai nežino, kur yra Lietuva.

Tiesa, moteris teigė iki šiol dažniau susidurdavusi ne su faktinėmis klaidomis, o su stereotipiniu mąstymu – pavyzdžiui, kad Lietuva tėra gražių merginų kraštas.

Be to italai esą neretai įsivaizduoja Lietuvą kaip menkai išsivysčiusią šalį, tačiau apsilankę joje patiria šoką, atradę „gražią, europietišką, kai kuriose srityse – technologijų, aptarnavimo – pažengusią net daugiau už Italiją“.

Jiems, anot I. Riukienės, itin didelę nuostabą kelia jaunų žmonių pasiekimai – kad šie dar iki 30 metų eina atsakingas pareigas bankuose, kitose įstaigose ir sėkmingai daro karjerą. Italijoje šioje srityje esą itin gajus konservatizmas, todėl jauni žmonės turi menkai galimybių išreikšti save.

Kad italams Lietuva – menkai pažįstama šalis, parodė ir studento, kuris šios valstybės universitete gavo pažymėjimą su įrašu „pilietybė – sovietų“, pavyzdys. Į nustebusį vaikino žvilgsnį universiteto darbuotojai atsakė klausimu, ar tikrai Sovietų Sąjungos nebėra, ir paaiškinimu, esą tokią pilietybę galima nurodyti, kadangi Lietuva anksčiau priklausė SSRS.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją