Bendrovę papiktino, kad politikas, nelaukdamas
išvadų, pareiškė, jog „Constructus“ kaltė jam nekelianti abejonių. Taip pat J. Imbrasas minėto susitikimo metu nedviprasmiškai viešai užsiminė ieškosiąs būdų, kaip „paspausti“, „paprotinti“ bendrovę, „paieškoti svertų“, kaip ją paveikti. „Constructus“ teigia, kad taip meras neslėpė savo ketinimų naudotis neteisėtomis spaudimo priemonėmis.

Kaip teigiama bendrovės išplatintame pareiškime, iš mero lūpų nuskambėjo ir akivaizdus grasinimas stabdyti bendrovės darbą kituose objektuose Vilniuje. Mat susitikimo dalyviams meras sakė, jog „aš daviau pavedimą mūsų teisininkams pasižiūrėti įstatyminę bazę statybų, gal mes galime rasti per įstatymus galimybę, kažkur jiems netgi pristabdyti kitas jų statybas“.

„Iš minėtų viešų mero J.Imbraso pareiškimų yra akivaizdu, kad jis siekia daryti įtaką bendrovės „Constructus“ veiklai ir ją riboti. Be to, išanalizavus žiniasklaidoje pasirodžiusias publikacijas ir reportažus, susidarė įspūdis, kad meras bendrovės atžvilgiu ketina naudotis šantažu,“ – kreipimesi pabrėžia „Constructus“ generalinis direktorius Arūnas Zabulėnas.

Kreipimesi Etikos komisijai taip pat pažymima, kad bendrovė „Constructus“ minėtame susitikime nedalyvavo, nes nebuvo nei pakviesta diskutuoti, nei apie jį informuota.

DELFI primena, kad namas sugriuvo sausio 25-ąją. Nelaimės priežastis tyrusi Vilniaus miesto savivaldybės komisija gegužės pabaigoje konstatavo, kad namas griuvo pastato pagrindą paplovus vandeniui, o vandentiekio avarija įvyko dėl netinkamai vykdytų kolektoriaus statybos darbų pažeidus vandentiekio šulinį.

Šalia namo statybos darbus vykdė bendrovė „Constructus“. Vilniaus Senamiestyje griuvusiame name veikusio Rytų gydomosios medicinos centro savininkai kreipėsi į teismą prašydami bendrovės atlyginti patirtą 990 tūkstančių litų žalą. Verslininkų Kauneckų gydomosios medicinos centras nugarmėjo kartu su nugriuvusia Šiaulių g. 8 esančio trijų aukštų namo sienos konstrukcija.

„Constructus“ savo kaltę neigia ir tikina, kad „įvykio priežastimi galėjusių tapti lemiamų aplinkybių buvo kelios dešimtys“.

Lapkritį J. Imbrasas susitiko su griuvusio namo gyventojais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją