Po svarstymo Seimo rinkimų įstatymo pataisoms pritarė vos 18 parlamentarų. Vėliau sprendžiant, ar projektą grąžinti tobulinti, ar visiškai atmesti, dauguma balsavusiųjų pasirinko pastarąjį variantą. Dėl dar trijų įstatymų pataisų net nebuvo balsuojama.

Parlamentas yra pritaręs elektroninio balsavimo koncepcijai. Iki šiol buvo viliamasi, kad elektroniniu būdu pavyks balsuoti jau šį spalį vyksiančiuose Seimo rinkimuose.

Vyriausioji rinkimų komisija tam jau rengėsi, tačiau jos pirmininkas Zenonas Vaigauskas dar prieš keletą mėnesių pripažino, kad Seimo nariai į balsavimą internetu žiūri atsargiai.

Premjeras Gediminas Kirkilas vylėsi, kad elektroninis balsavimas padėtų Lietuvoje padidinti rinkėjų aktyvumą.

Anksčiau jis teigė, kad balsavimą internetu būtų galima išbandyti šių metų vasarą. „Pavyzdžiui, išrinksime visuotinai gražiausią žurnalistę arba žurnalistą, arba dar ką nors. Estai, man atrodo, rinko geriausią žveją, kad būtų galima išmėginti, kaip veikia sistema", – yra siūlęs G. Kirkilas.

Anksčiau buvo paskaičiuota, kad balsavimo internetu diegimas kainuotų 2 mln. Lt.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją