„Rūta Lee – žinomas vardas Holivude. Turime didžiuotis ir priminti pasauliui apie lietuviškas garsios aktorės šaknis. Tiems, kam bus sunku ištarti „Rūta Lee“, galės Lietuvą vadinti tiesiog „Lee“, - DELFI sakė viena idėjos autorių, festivalio „Kino pavasaris“ direktorė Vida Ramaškienė.

V. Ramaškienė pasakojo daug bendraujanti su užsieniečiais – šiems ištarti „Lithuania“ būna sunku, dažnai šalis painiojama su kaimynine Latvija. Pasak jos, to nebūtų, jei šalis pakeistų vardą į „Rūta Lee“ arba „Lee“. Idėją esą palaiko ir daugiau kino žmonių.

Pašnekovė aiškino, kad pasiūlytas variantas – vienas iš galimų, dėl jo dar būtų galima diskutuoti, atsižvelgti į kitus siūlymus. Ji kol kas apie idėją neinformavusi ir pačios aktorės, tik siūlymą nusiuntusi Lietuvos įvaizdžio kūrimu užsiimantiems specialistams.

Lietuvos pristatymo pasaulyje strateginės rinkodaros koncepcijos rengėjai gauto pasiūlymo kol kas nekomentuoja.

DELFI primena, kad prieš metus lietuvių kilmės JAV aktorei Rūtai Kilmonytei-Lee prezidentas Valdas Adamkus įteikė ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Riterio kryžių. Prieš įteikdamas apdovanojimą V. Adamkus su ašaromis akyse dėkojo žymiai aktorei už tai, kad ji visuomet didžiavosi savo kilme ir šalimi, o svarbiausia – kad nebijojo to pasakyti garsiai.

Garsiausia lietuvių kilmės tarptautinio pripažinimo sulaukusi aktorė ordiną gavo už nuopelnus ir darbą organizuojant JAV lietuvių bendruomenės kultūrinių renginių rėmimą ir šalpą.

„Visą gyvenimą kovojau dėl Lietuvos ir dabar taip gera, kad ji duoda bučkį atgal“, - prieš metus džiaugėsi aktorė. R. Kilmonytė-Lee yra įmažinta Holivudo žvaigždžių alėjoje. JAV gimusi ir augusi aktorė visuomet didžiavosi esanti lietuvė ir niekada nesutiko savo lietuviško vardo Rūta pakeisti anglišku atitikmeniu Ruth.

Kaip DELFI jau skelbė, sausį kalbant apie Lietuvos pristatymo pasaulyje strateginės rinkodaros koncepciją užsiminta, jog Lietuvai norint tapti geriau žinoma pasaulyje, reikėtų keisti dabar sunkiai ištariamą anglišką Lietuvos vardą „Lithuania“.

Tačiau tam jau priešinosi specialistai, teigę, kad visi vietovardžių pavadinimai susiklosto tradiciškai ir negalime kitiems nurodinėti, kaip mus vadinti.

Šis straipsnis - Balandžio 1-osios pokštas

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją