„Laisvę politiniam kaliniui Viktorui Uspaskichui! Šalin rankas nuo Darbo partijos! Neverskite ieškoti teisybės Strasbūre! Mes prieš grėsmę teisei ir demokratijai!“, - skelbė užrašai ant „darbiečių“ plakatų.

V.Adamkus: tai turbūt pasaulinėje praktikoje nematytas atvejis

Metinį pranešimą Seime skaitęs Lietuvos prezidentas Valdas Adamkus kaip negirdėtą ir nematytą atvejį pasaulyje įvertino per Seimo posėdį "darbiečių" demonstruojamą protestą.

"Nemanau, kad tai yra protestas prieš mane, jie išreiškė savo valią. Tai yra turbūt pasaulinėje praktikoje nematytas ir negirdėtas atvejis, kada Prezidentas skaito metinį pranešimą Seime ar kongrese ir prieš savo akis mato panašius plakatus. Deja, Lietuva dar yra išskirtinė šalis pasaulyje", - žurnalistams sakė V. Adamkus, paklaustas, ar tai nėra nepagarba šalies vadovui.

Generalinė prokuratūra baigė kelerius metus trukusį ikiteisminį tyrimą ir šią savaitę į teismą perdavė Darbo partijos (DP) baudžiamąją bylą. Kada ją atvers Vilniaus apygardos teismo teisėjai, dar neaišku, tačiau gali būti, kad ne anksčiau kaip po 2-3 mėnesių.

Kaip informuoja Generalinė prokuratūra, Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroras Saulius Verseckas surašė kaltinamąjį aktą su bylos medžiaga dėl DP apgaulingos apskaitos tvarkymo, neteisingų duomenų apie partijos pajamas, turtą ir jų naudojimą įrašymo į deklaracijas, ataskaitas ir jų pateikimo valstybės įgaliotoms institucijoms.

Įtarimai taip pat pareikšti dėl apgaulingų pareiškimų apie DP veiklą ir turtą pateikimo, suklaidinant valstybės institucijas neteisėtai skiriant valstybės dotacijas ir kompensacijas, dėl ko valstybė patyrė didelės turtinės žalos.

Baudžiamąją bylą sudaro daugiau kaip 150 tomų. Įtarimai yra pateikti partijos pirmininkui Viktorui Uspaskichui, iždininkei Marinai Liutkevičienei, atsakingajam sekretoriui Vytautui Gapšiui ir partijos būstinės vadovei Vitalijai Vonžutaitei.

Įtarimuose nurodyta, kad partija 2004-2006 metais esą neįrašė į oficialią apskaitą daugiau kaip 24 mln. Lt pajamų, daugiau kaip 23 mln. Lt išlaidų, išvengė sumokėti valstybei daugiau kaip 3,8 mln. Lt mokesčių ir įmokų. DP neteisėtai gavus valstybės dotacijas, valstybei galėjo būti padaryta daugiau kaip 6 mln. Lt žala.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją