„Ateityje ši programa taps dar sudėtingesnė ir įspūdingesnė, todėl tikimės, kad mūsų kariai galės lygiuotis su pasauliniais šios srities lyderiais –JAV ar Norvegijos kariais“, – sakė Garbės sargybos kuopos vado pavaduotojas vyresnysis leitenantas Egidijus Čiūtas.

Parodomoji programa defilė yra unikalus rikiuotės veiksmų ir specialiųjų pratimų, atliekamų pagal būgnu mušamą maršą, derinys. Šia programa žiūrovų dėmesį siekiama patraukti sinchroniškais ir tiksliai atliekamais karių grupės veiksmais.

Paprastai defilė būrį sudaro trys karių grupės, suformuotos iš šešių aštuonių karių, kurie vilki skirtingų karinių pajėgų – sausumos, jūrų ir oro – uniformas. Kariai, vadovaujami parodomojo būrio vado, atlikdami sudėtingus specialiuosius veiksmus, permesdami ir perversdami ginklus ir sudarydami skirtingas geometrines figūras, atspindi sausumos, jūrų ir oro pajėgų jėgą, ištvermę, disciplinuotumą ir gebėjimą veikti išvien.

Daugiau apie tai žiūrėkite vaizdo reportaže.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją