Šoko ir dainavo

Sekmadienio popietę Garliavos kultūros centre apsilankęs DP pirmininkas jau per pirmąsias penkias susitikimo su potencialiais rinkėjais minutes spėjo pašokti ir padainuoti.

Scenoje gera nuotaika tryškęs politikas tikino, kad atvyko ne agituoti, o susitikti su gerais žmonėmis. „Sumokėjau pusantro milijono litų, kad atvykčiau pas jus“, – tikino V.Uspaskichas.

Finansiniais nusikaltimais kaltinamas, iki balandžio mėnesio pabaigos namų arešto sąlygomis gyvenęs V.Uspaskichas neseniai laisvę atgavo už 1,5 ml. Litų užstatą.

Rinkėjai vadino melagiu

Praėjusios savaitės pradžioje jis su partijos atstovais pradėjo turą po Lietuvą „Už nesunaikinamas idėjas“. Garliava tapo septintąją turo stotele. Entuziastingoje kalboje partijos lyderis teigė, kad DP nuopelnai yra per pastaruosius kelis metus padidėję atlyginimai, pensijos ir neapmokestinamas pajamų dydis.

Maža to, V.Uspaskichas žadėjo, kad jei po kitų rinkimų partija Seime turės daugumą, minimalūs atlyginimai ir vidutinė pensija išaugs dar dvigubai.

Žarstomų pažadų krušą nesėkmingai bandė nutraukti kai kurių susirinkusių šūksniai „melagis, melagis“.

Oponentus varė lauk

Susitikimo pradžioje žadėjęs, kad išklausys visų susirinkusiųjų nuomonę, partijos lyderis vėliau nuomonę pakeitė. „Nafik jam tas mikrofonas. Jis tik trukdo susitikimui“, – žilagalviui vyriškiui paprašius žodžio nuo scenos šaukė V.Uspaskichas. „Neduosim ir tau mikrofono, nes tu išgėręs“, – kitam oponentui atrėžė politikas.

Iš viso iš salės, grojant akordeonui, išėjo arba buvo išlydėti keturi V.Uspaskicho pažadus niekais bandę paversti susitikimo dalyviai. „Matot, kaip konservatorius palydim – su muzika. Trys konservatoriai išėjo ir ramu“, – džiaugėsi V.Uspaskichas.

Artėjant į pabaigą susitikimui partijos lyderis pažadėjo su visais pakalbėti ir padėti išspręsti visas problemas. Susirinkusiuosius linksmino šokių bei muzikos.