Paklaustas, ar imigrantai yra potencialūs teroristai, G. Bagužis atsakė: „kodėl ir ne“.

Jo teigimu, į Lietuvą atvykę kinai nebenori sugrįžti į gimtinę, o Vilniuje, ypač savaitgaliais, esą matyti gerokai daugiau atvykėlių iš kitų šalių. Anot pareigūno, yra blogai, kai 50-70 proc. didžiųjų Vakarų Europos sostinių gyventojų sudaro užsieniečiai: „Kodėl mes galvojame, kad Vilniaus mieste 80 proc. kinų ir turkų yra gerai?“

„Mes jaučiame, kad, tam tikra prasme, prasideda nevaldoma migracija, nes įmonė dabar gali iš bet kokio pasaulio taško pasikviesti žmonių, juos čia lyg ir įdarbinti, o paskui palikti. Įmonė gali nustoti veikusi ir tada tie visi kinai, Bangladešo gyventojai pasklis po mūsų valstybę", - tvirtino pareigūnas.

Lietuva iki šiol nėra priėmusi imigracijos politikos ir nėra apsisprendusi dėl jos krypčių.

„Mums, aišku, gal ir nėra skirtumo, iš kokių valstybių atvažiuoja, tačiau pasaulinė praktika rodo, kad žmonės, atvažiavę iš trečiųjų valstybių būtent ir sukelia valstybėje didžiausias problemas, todėl mes ir keliame tą klausimą, kad labai stipriai reikia apgalvoti, kokių valstybių žmonių Lietuvai reikia", - teigė Migracijos tarnybos viršininkas.

Po šių ir kitų spaudos konferencijoje G. Bagužio išsakytų minčių pranešimus išplatinę V. Telyčėnas ir R. Čiupaila pabrėžė, kad tai yra asmeninė subjektyvi pareigūno nuomonė, „kuri jokiu būdu nėra oficiali šalies policijos pozicija".

„Migracija šiandieniniame pasaulyje yra aktyvėjantis reiškinys, kurį turime priimti ir su derama pagarba elgtis su kitų kultūrų atstovais“, - pranešime cituojamas V. Telyčėnas.

Vidaus reikalų ministras pavedė V. Telyčėnui nurodyti Vilniaus m. VPK vadovui nedelsiant įvertinti žiniasklaidoje paskelbtus G. Bagužio pasisakymus apie imigrantus ir kitataučius.

Ministro įsitikinimu, tokie pasisakymai netoleruotini.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją