Ketvirtadienį projektui pritarė visi 42 balsavę parlamentarai, tačiau kadangi buvo užsiregistravę vos vienu daugiau, įstatymas nebuvo priimtas. Statutas reikalauja, kad balsavime dėl įstatymo turi dalyvauti bent 71 politikas.

Beje, vos keliomis minutėmis anksčiau sprendžiant, ar pritarti valstybės vadovo Valdo Adamkaus veto dėl Prezidento rinkimų įstatymo, registravosi 77 parlamentarai.

Lygių galimybių įstatymui pritarė 21 socialdemokratas ir po kelis liberalcentristus, valstiečius liaudininkus, socialliberalus, liberalus. Iš Tėvynės sąjungos frakcijos narių balsavo vos vienas, iš Darbo partijos bei „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijų – nė vienas, nors darbo vietose salėje sėdėjo nemažai jų atstovų.

Po žlugusio balsavimo parlamentarai keliolika minučių ginčijosi, kaip dabar reikėtų elgtis: balsuoti iš naujo, priverčiant savo valią pareikšti visus salėje esančius Seimo narius, grąžinti įstatymą tobulinti, išbraukti kai kurių politikų nepasitenkinimą sukėlusias frazes.

Antradienį, kai buvo suplanuotas Lygių galimybių įstatymo priėmimas, buvo susiklosčiusi analogiška situacija.

Kai kurių frakcijų narius pasipiktino, kad prieš paskutinį balsavimą Seimo nariai nusprendė sugrąžinti į projektą draudimą diskriminuoti asmenis dėl amžiaus, lytinės orientacijos, negalios, etninės priklausomybės ar religijos, kuris anksčiau buvo išbrauktas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją