Prezidento spaudos tarnyba pranešė, jog V. Adamkus palinkėjo sėkmės Lietuvos sportininkams bei žaidynių rengėjams.

„Kiekvienai šaliai – didelė garbė ir atsakomybė būti olimpiados šeimininke, nes jai tenka pareiga išlaikyti ir gerbti olimpinių varžybų dvasią ir principus“, - pažymėjo V. Adamkus.

Neformalaus Tibeto laisvės rėmimo judėjimo iniciatyvinės grupės atstovas Robertas Mažeika lrt.lt sakė, kad be šios, parašai surinkti ir po antra peticija.

Po pastarąja parašus sudėjo maždaug 1,8 tūkst. žmonių, prašančių, kad prezidentas, Vyriausybė ir Seimas pareikštų poziciją dėl įvykių Tibete.

„Dabar kaip tik bandoma kurti įvaizdį, jog Lietuva drąsi šalis, tačiau iš tiesų ji baili – mes nė neprisimename, kaip mums padėjo Islandija [pirmoji pripažinusi atkurtą Lietuvos nepriklausomybę – lrt.lt]“, – tvirtino R. Mažeika.

Pasak jo, po peticijomis pasirašė ir kai kurie Seimo nariai.

„Taip pat yra dvasininko Ričardo Doveikos, atlikėjų Andriaus Mamontovo, Hokšilos parašai“, – vardijo R. Mažeika.

Tuo metu premjeras Gediminas Kirkilas planuoja dalyvauti žaidynių uždarymo ceremonijoje.

Lrt.lt primena, kad šių metų kovą Tibete buvo kilę masiniai protestai prieš kinų valdžią. Vėliau tibetiečių laisvės siekį palaikančių rėmėjų surengtų akcijų banga nuvilnijo per Europą.

Po šių įvykių kai kurių valstybių vadovai prabilo apie galimą Kinijos sostinėje rengiamos olimpiados boikotą, tačiau net bene labiausiai šią idėją kėlęs prancūzų prezidentas Nicolas Sarkozy neseniai paskelbė į žaidynes vyksiąs.