Praėjusią savaitę sostinės policijos ekologijos ir teisės pažeidimų prevencijos skyriaus pareigūnai iš vienos prekiautojos konfiskavo dirbinius su įvairia sovietine simbolika, o jai pačiai surašė administracinių teisės pažeidimų protokolą.

Pareigūnai konfiskavo kareiviškų piločių, diržų, gertuvių ir kitų daiktų, ant kurių buvo pavaizduoti pjautuvas ir kūjis, penkiakampė žvaigždė bei Sovietų Sąjungos herbas, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

Kaip "Lietuvos rytui" sakė ekologijos ir teisės pažeidimų prevencijos skyriaus viršininkas Algimantas Minkauskas, teismas turės nuspręsti, kokią baudą prekybininkei skirti.

"Pagal įstatymus už šį nusižengimą yra numatyta nuo 500 iki 1000 litų bauda", - aiškino A.Minkauskas.

Po policijos pareigūnų vizito į Pilies gatvę sukruto ir šios gatvės prekeiviai, susibūrę į asociaciją. Jos valdybos pirmininko pareigas laikinai einantis Antanas Rudzevičius „Lietuvos rytui“ sakė, kad dėl tokio pareigūnų elgesio jis parašęs skundą policijos generaliniam komisarui Vizgirdui Telyčėnui.

Pats A. Rudzevičius Pilies gatvėje pardavinėja ir lietuviškus suvenyrus, ir senus sovietinius daiktus. Kolekcininkas tikino juos sukaupęs per ilgus metus.

„Tačiau po policijos pareigūnų vizito ir aš, ir kiti prekybininkai šiais suvenyrais neprekiaujame. Tikimės, kad laikinai – tol, kol išsiaiškinsime su Seimo nariais. Šis įstatymas, kuriuo vadovaudamiesi policijos pareigūnai konfiskuoja senus daiktus, prasilenkia su logika“, – „Lietuvos rytui“ sakė A. Rudzevičius.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)