„Mes kalbamės kartais tiesiog, bet nieko neplanuojam pasirašinėti“, - DELFI ketvirtadienį sakė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) lyderis A. Kubilius, tačiau patvirtino šeštadienį tokį susitikimą būsiant.

Klausiamas, kodėl tuomet susitinka su A. Zuoku ir A. Valinsku, konservatorius teigė, jog galbūt su šių partijų lyderiais išgers arbatos. Apie susitikimą patvirtino ir žvaigždžių partijos vadovas A. Valinskas, tačiau plačiau komentuoti atsisakė.

Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eligijus Masiulis, kuris apie trijų centro dešiniųjų partijų pirmininkų susitikimą informuotas nebuvo, pasakoja, kad nors rimtų susitarimų ar rankų sukirtimų nebuvę, tačiau pastaruoju metu buvo mąstyta apie TS-LKD, LiCS, A. Valinsko partijos ir Liberalų sąjūdžio bendradarbiavimą. Tačiau, politiko teigimu, ši ketveriukė nebuvo susitikusi akis į akį.

LiCS gali dirbti su abiem pusėmis

Su A. Zuoku DELFI susisiekti kol kas nepavyko, tuo tarpu vienas Liberalų ir centro sąjungos (LiCS) vadų Gintautas Babravičius sako, jog liberalcentristai gali palankiai vertinti tiek TS-LKD, tiek socialdemokratų kvietimą dirbti drauge.

„Su socialdemokratais mes jau dveji metai prabuvome koalicijoje – vienokioje ar kitokioje – tai dėl to, jeigu sulauktumėm pasiūlymų iš jų pusės, nieko keisto nebūtų. <...> O konservatoriai, jeigu jūs atkreipėte dėmesį, matyt susizgribę prieš Seimo rinkimus, kad gali tekti jiems su mumis derėtis, retoriką irgi pakeitę. Tai tokias prielaidas kalbėtis patys sukūrė, taip, kad mes atviri esam“, - sakė G. Babravičius.

DELFI žiniomis A. Zuokas taip pat jau yra sutaręs pirmadienį po rinkimų susitikti su socialdemokratų vadovu bei dabartiniu premjeru Gediminu Kirkilu.

Tuo tarpu A. Kubilius neseniai pareiškė, kad koaliciją norėtų formuoti be socialdemokratų. Panašią frazę yra ištaręs ir A. Valinskas – anot jo, TPP į rinkimus ėjo su permainų vėliava, o jeigu koalicijos partneriais būtų pasirinkti socialdemokratai, tuomet išeitų, jog permainų žvaigždės nebesiekia.

DELFI primena., kad po spalio 12 d. įvykusio balsavimo daugiamandatėje rinkimų apygardoje bei vienmandatėse TS-LKD jau priklauso 18 mandatų, TPP – 13, “Tvarkai ir teisingumui“ – 11, socdemams – 10 (+ 2 jau laimėti mandatai vienmandatėse), Darbo partijai – 8, Liberalų sąjūdžiui – 5, LiCS – 5, Lenkų rinkimų akcijai – 1 mandatas, laimėtas vienmandatėje apygardoje.

Į antrąjį rinkimų turą iš 68 vienmandačių apygardų, kuriose mandatai dar nelaimėti, TS-LKD turi galimybę laimėti 45 vietas Seime, socdemai – 24, “tvarkiečiai” – 16, LiCS – 10, Liberalų sąjūdis – 9, „Žvaigždžių partija“ – 9, valstiečiai liaudininkai – 6, „darbiečiai“, - 5, Lenkų rinkimų akcija – 4, partija „Jaunoji Lietuva“ – 1, socialliberalai – 1, Pilietinės demokratijos partija – 1. Nepriklausomų kandidatų, išėjusių į antrą turą, yra 5.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją