Apklausoje gyventojų taip pat buvo prašoma nurodyti, su kokiu Europos regionu, jų manymu, Lietuva turėtų būti siejama. Dauguma – 41 proc. respondentų atsakė, kad turėtų būti siejama su Šiaurės Europos regionu – Švedija, Danija, Suomija, Norvegija.

Su Rytų Europa Lietuvą tapatina dvigubai mažiau – 22 proc. apklaustųjų.

Kaip skelbiama Vyriausybės Spaudos tarnybos pranešime spaudai, „Šiaurės Europos valstybės vertinamos kaip ekonomiškai stiprios, socialiai atsakingos ir demokratiškos, todėl ir asociacija su stipriomis Šiaurės Europos šalimis yra natūrali“. Be to, kaip pažymėjo Vyriausybės Komunikacijos departamento direktorius Laurynas Bučalis, Lietuva geografiškai ir yra Šiaurės Europos valstybė – tai nustatyta Jungtinių Tautų geografiniame Pasaulio regionų ir valstybių suskirstyme.

Tikisi, kad valdžia suvaldys krizę

Apklausoje taip pat teirautasi, ko gyventojai tikisi iš naujos valdžios. Tyrimas parodė, kad iš naujos valdžios gyventojai daugiausia tikisi krizės suvaldymo ir drąsių permainų.

Dažniausiai buvo atsakoma, kad tikimasi krizės suvaldymo – 45 proc., drąsių permainų – 35 proc., geresnės finansinės situacijos – 22 proc. apklaustųjų.

Apklausa vykdyta šių metų lapkričio 7-15 dienomis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją