„Ten yra nenormali padėtis, kai V. Tamulionis, nebūdamas turgaus direktoriumi, tvarko visus reikalus, o direktorė net nežino, kokios sutartys ir su kuo pasirašomos“, - stebėjosi socialdemokratų (LSDP) frakcijos seniūnas Romas Adomavičius.

Trečiadienį Vilniaus miesto savivaldybės taryba ketina spręsti, ar paskirti „Šnipiškių ūkio“ direktoriumi laikinai šias pareigas einantį Vidmantą Tamulionį. Jo vadovaujamos įmonės veiklą šiuo metu tikrina jau antra savivaldybės komisija, pirmoji Kalvarijų turgavietėje aptiko prielaidų korupcijai ir neatitikimų finansiniuose dokumentuose.

Kąsnio dalybos

DELFI žiniomis, Kalvarijų turgavietę krečiantys skandalai nejuokais suerzino valdančiąją savivaldybės „Tvarkos ir teisingumo“ (TT) frakciją, todėl V. Tamulionis trečiadienį greičiausiai nebus paskirtas toliau vadovauti „Šnipiškių ūkiui“, tuo pačiu ir kontroliuoti turgavietę.

Meras J. Imbrasas pirmadienį kategoriškai paneigė, kad V. Tamulionis priklauso TT partijai.

„Tvarkiečių“ žmogumi Kalvarijų turgavietėje yra laikoma tarybos narė, TT frakcijos atstovė Genovaitė Meilūnienė, dirbanti turgaus administratore. Tarybos narę turgavietės prekeiviai anksčiau taip pat skundė miesto valdžiai, tačiau ištyrus skundą, G. Meilūnienės veikloje pažeidimų nenustatyta.

DELFI primena, kad TT frakcijos narė G. Meilūnienė Kalvarijų turgavietės administratorę įsidarbino praėjusių metų spalio mėnesį, kai dabartinė miesto valdžia pakeitė turgavietę valdančios savivaldybės įmonės „Šnipiškių ūkis" vadovą.

„Šnipiškių ūkis", be to, kad valdo turgavietę, dar teikia ir daugiabučių namų techninės priežiūros ir eksploatacijos paslaugas.

DELFI šaltiniai miesto taryboje situaciją dėl Kalvarijų turgavietės komenatavo paprastai: „Labai gardus ir didelis kąsnis tiesiog bus padalintas: turgus atiteks „tvarkiečiams”, „Šnipiškių ūkis”, greičiausiai, liks socialdemokratams”.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją