Dar 9 tūkst. litų kainuos valymo darbai, 13 tūkst. litų - fontano tvarkymo darbai, 9 tūkst. litų - sugadinti šviestuvai.

Pasak E.Trembo, nuo sutarties pasirašymo parlamento langai turėtų būti pakeisti per 11 dienų.

Pastatai nebuvo drausti

Seimo kanceliarijos Bendrųjų reikalų departamento direktorius Antanas Dimaitis DELFI sakė, kad Seimo pastatai nebuvo drausti, todėl ir dėl draudimo rūpintis netenka.

Lietuvos draudimo priežiūros komisijos pirmininkas Mindaugas Šalčius DELFI sakė, kad riaušės, teroristiniai išpuoliai ar kiti neprognozuojami neramumai dažniausiai nėra draudžiami.

„Manau, kad tokiais atvejais dažniausiai turėtų būti traktuojama kaip nedraudiminis įvykis. Aišku, tam kad įsitikintume, reikėtų peržiūrėti visų Lietuvos draudimo bendrovių standartines draudimo sutartis, tačiau įprastai tai turėtų būti nedraudiminiu įvykiu, nes neramumai ar riaušės yra rizika, kurios negalima įvertinti, todėl draudimo įmonės nesiima drausti“, - sakė jis.

Penktadienį prie Seimo rūmų profesinių sąjungų surengtas mitingas, į kurį atėjo apie 7 tūkst. žmonių, baigėsi riaušėmis.

Atmosfera taikiai prasidėjusiame mitinge įkaito, kai agresyviai nusiteikusi protestuotojų grupė pradėjo veržtis į Seimą. Į parlamento langus iš pradžių pasileido tik sniego gniūžtės, vėliau ir akmenys, buteliai, kiaušiniai, pomidorai, net kokoso riešutai.

Aplink Seimą išlaužyti suoliukai, sudaužytas fontano marmuras, išdaužyti šviestuvai.

Dėl penktadienį prie Seimo kilusių riaušių policija sulaikė 32 asmenis, 15 penktadienio riaušių dalyvių suimta.

Šaltinis
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją