Kaip DELFI informavo Seimo kanceliarijos Finansų departamento direktorė Danutė Petrauskienė, tokia suma buvo atseikėta bendrovei „Respublikos grupės leidiniai“ už skelbimą, pasirodžiusį dienraščiuose „Respublika“, „Vakaro žinios“, „Šiaulių kraštas“, „Vakarų ekspresas“, rusiškoje „Respublikoje“.


Ji neslėpė nustebusi, kad už skelbimą buvo sumokėta tokia didelė suma.


Anot A. Valinsko atstovės spaudai Indrės Viržintės, pinigai buvo skirti iš Seimo pirmininko reprezentacinio fondo. Jis šiuo metu sudaro 3 vidutinius mėnesio darbo užmokesčius per mėnesį (beveik 7 tūkst. Lt).


Šiuo pareiškimu, pasirodžiusiu kelios dienos po prie Seimo kilusių riaušių, A. Valinskas neigiamai įvertino neramumus, tačiau prisiėmė moralinę atsakomybę dėl jų. Kartu jis pripažino, kad valdančioji koalicija per mažai aiškino žmonėms apie savo sprendimus, ir pareiškė esąs pasirengęs kalbėtis su visais, kurie nori tai daryti.


Antradienį „Respublikoje“ pasirodė interviu su parlamento vadovu, o trečiadienio redakcijos skiltyje taip buvo paaiškinta dienraščio pozicija jo atžvilgiu: „Kodėl jis mums parūpo? Lengviausia atsakyti jo paties stiliumi: „Respublika“ padeda A. Valinskui todėl, kad jis per visą savo gyvenimą stengėsi apginti ir apsaugoti silpnuosius: puolamus, ujamus, skriaudžiamus. Ar rasite šiandien kitą tokį veikėją, kurį kasdien, nuo ryto iki vakaro, šitaip kapotų visos TV bei radijo stotys?“


Beje, kaip pranešė lrytas.lt, tą pačią dieną A. Valinskas susitiko su „Respublikos leidinių grupės“ pagrindiniu akcinininku Vitu Tomkumi. Susitikimas įvyko pastarojo namuose Vilniuje.



Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)