Už dalyvavimą tokios organizacijos ar grupės veikloje, jos finansavimą arba kitokį materialinį rėmimą bus baudžiama bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.

Ketvirtadienį už tokias Baudžiamojo kodekso pataisas balsavo 68 Seimo nariai, prieš buvo 3, susilaikė 11 Seimo narių.

Seimas nustatė baudžiamąją atsakomybę ir už spaudinių, vaizdo ir kitų dalykų, kuriuose kurstoma prieš bet kokios tautos, rasės, etninę, religinę ar kitokią žmonių grupę, platinimą, gaminimą ir laikymą, turint tikslą platinti.

Už tai gali būti baudžiama bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.

Seimas taip pat nustatė baudžiamąją atsakomybę už literatūros, mokslo, meno kūrinio ar gretutinių teisių objekto neteisėtą atgaminimą, neteisėtų kopijų platinimą, gabenimą ar laikymą.

Tas, kas neteisėtai atgamino literatūros, mokslo ar meno kūrinį (įskaitant kompiuterių programas ir duomenų bazes) ar gretutinių teisių objektą arba jų dalį komerciniais tikslais arba platino, gabeno ar laikė komerciniais tikslais neteisėtas jų kopijas, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Tokia bausmė numatyta tais atvejais, jeigu kopijų bendra vertė pagal teisėtų kopijų, o kai jų nėra, pagal atgamintų kūrinių originalų kainas viršijo 100 MGL dydžio sumą.

Jeigu neteisėtų kopijų bendra vertė pagal teisėtų kopijų, o kai jų nėra, pagal atgamintų kūrinių originalų kainas viršija 250 MGL dydžio sumą, numatyta bauda arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki trejų metų.

Už autorystės pasisavinimą, įskaitant ir kompiuterių programas bei duomenų bazes, numatyta bausti viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją