Laiške generolas rašo, kad Lietuvos SOP eskadronai „Aitvaras“ savo puolamosiomis operacijomis bei vietos kontingento kariniu apmokymu atnešė didelę naudą kampanijai. „Eskadronų kariai padarė man didžiulį įspūdį savo pasišventimu ir profesionalumu operacijose labai sudėtingomis kovinėmis sąlygomis“, - rašo tarptautinių pajėgų Afganistane vadas.

Laiške teigiama, kad eskadrono vado ir jo karių pastangomis buvo suorganizuota ir parengta Afganistano policijos kovinė kuopa, kuri kartu su „Aitvaro“ kariais vykdė greitas ir sėkmingas puolamąsias operacijas prieš talibus. Per vieną iš misijų „Aitvaro“ kariai ir jų parengtas policijos dalinys mūšio lauke neutralizavo keletą svarbių teroristų vadeivų, atsakingų už daugelį sprogdinimų Zabulo provincijoje.

„Eskadrono smūgiai yra daug stipresni nei jo dydis ir tikrai atneša apčiuopiamą naudą Afganistano kampanijoje, - rašo generolas D. H. Petraeusas. - Jūs galite labai didžiuotis savo specialiosiomis pajėgomis!“

SOP eskadronai „Aitvaras“, ginkluoti moderniausiais ginklais, už dalyvavimą Afganistano kampanijoje sąjungininkų aprūpinti pažangiausiomis technologijomis, šalies pietuose kariauja nuo 2002-ųjų. Tai svarus Lietuvos indėlis į NATO operaciją, tikintis, kad ištikus bėdai, aljansas atskubės Lietuvai į pagalbą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (171)