"Manau, mūsų darinys bus tvirtas, nes mus suvienijo bendri tikslai, o ne ambicijos. Taryba - bus mūsų darbas, o kiekvienas kaunietis - mūsų darbdavys", - kalba kandidatas į Kauno merus bei "Vieningo Kauno" lyderis Visvaldas Matijošaitis. Kitų kandidatų pavardės į postus kol kas neatskleidžiamos.

Tačiau ir patys naujosios koalicijos nariai neslepia, kad "konservatoriai daro viską", kad neprarastų valdžios Kaune.

Tačiau, bent jau kol kas, naujoji koalicija demonstruoja vienybę.

"Man labai smagu, kad mums pavyksta formuoti valdančiąją koaliciją. Ir tai nebus vienadienis reiškinys. Suprantame, kad bus nelengva, bet mes tikimės, kad naujoji koalicija dirbs konstruktyviai. Pagal prioritetus parengsime programą. Norime, kad mieste vyktų pokyčiai, o ne tik deklaracijos", - sako Kauno socialdemokratų lyderė Orinta Leiputė.

Tačiau sklando kalbos, kad bent du socialdemokratai, kurių pavardės kol kas neskelbiamos, linksta prie rinkimus laimėjusių konservatorių.

"Mero rinkimai yra slapti, todėl mes neversime savo partijos narių fotografuoti balsavimo biuletenių, nes mes jais pasitikime", - DELFI sako socialdemokratas Kęstutis Kriščiūnas.

K. Kriščiūnas taip pat priduria, kad partijos centrinė valdžia išreiškė poziciją nesijungti į koalicijas su konservatoriais.

Kol kas naująją Kauno miesto tarybos koaliciją sudaro 22 nariai. Į kitą barikadų pusę perbėgus dviems tarybos nariams, naujoji koalicija subyrėtų.

Bet kokiu atveju naujoji koalicija jau planuoja darbus. V. Matijošaičio teigimu, pirmas jų būtų - duobėtų miesto gatvių tvarkymas.

"Nusipirkęs "Maserati" per dvi dienas duobėsi sulaužiau du ratus. Paskaičiavau, kad per metus kauniečiai duobėse sulaužytų automobilių remontui išleidžia apie 100 milijonų litų", - sako kol kas realiausias kandidatas į Kauno merus.

Vydas Gedvilas, Orinta Leiputė, Visvaldas Matijošaitis, Aušra Ručienė ir Arvydas Garbaravičius
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)