Prezidentas Valdas Adamkus teigia kol kas negavęs premjero Algirdo Brazausko atsistatydinimo pareiškimo. "Noriu patikslinti, kad jokio raštiško dokumento man šiandieną nebuvo įteikta", - BNS trečiadienį sakė V.Adamkus.

Vienas socialdemokratų vadovų Gediminas Kirkilas BNS oficialiai tvirtino, jog premjeras Algirdas Brazauskas trečiadienį per apsilankymą pas prezidentą V.Adamkų pranešė atsistatydinąs, įteikė prezidentui savo atsistatydinimo pareiškimą ir tuo pačiu pasiūlė laikinai pavesti eiti ministro pirmininko pareigas finansų ministrui Zigmantui Balčyčiui.

Paklaustas, ar buvo informuotas žodžiu apie premjero atsistatydinimą, šalies vadovas pakartojo su premjeru sutaręs plačiau trečiadienio susitikimo nekomentuoti.

Tuo tarpu pats premjeras trečiadienį popiet pareiškė, kad atsistatydinimo pareiškimą prezidentui įteiks ketvirtadienį.

„Prezidentas yra sakęs, kad jei premjeras pateiks argumentų, įtikinančių, kad jis ketina trauktis, tai V.Adamkus parems tokį prašymą“, - paklausta, ar prezidentas patenkins A.Brazausko atsistatydinimo prašymą, sakė Prezidento atstovė spaudai Rita Grumadaitė.

Atsistatydinus premjerui, kartu turi trauktis ir jo vadovaujama Vyriausybė. Patenkinęs A.Brazausko atsistatydinimo pareiškimą, prezidentas turėtų jam ar kitam ministrui pavesti laikinai eiti ministro pirmininko pareigas.

DELFI pašnekovų teigimu, trečiadienį vykusiame partijos vadovybės posėdyje premjeras pareiškė ketinantis trauktis iš pareigų ir nebenorintis užimti jokių valstybinių pareigų. Jis turėtų likti tik Socialdemokratų partijos vadovu.

Po ryte vykusio Socialdemokratų partijos vadovybės posėdžio A.Brazauskas tikino kol kas nenešantis prezidentui atsistatydinimo pareiškimo, tačiau neatmetė galimybės artimiausiomis dienomis pasitraukti iš posto. „Kol kas atsistatydinimo pareiškimo nevežu, bet mintis vežu“, - prieš susitikimą su prezidentu sakė premjeras.

Pasak A.Brazausko, ta padėtis brendo keletą pastarųjų savaičių, todėl valstybiniu lygiu Vyriausybės atžvilgiu turi būti priimti kai kurie kardinalūs sprendimai.

Trečiadienį vakare posėdžiausiantis Socialdemokratų partijos prezidiumas ketina svarstyti susidariusią situaciją. Kartu žadama aptarti, kaip socdemams elgtis žlugus Vyriausybei – trauktis į opoziciją ar formuoti naują valdančiąją daugumą.

Kaip žurnalistams sakė A.Brazauskas, kol kas socdemai nesvarstė, su kuo galėtų formuoti naują Vyriausybę. "Socialdemokratų partija abejoja, ar verta likti koalicijoje. Gal atsiras, kurie geriau sugebės tą koaliciją suformuoti", - pažymėjo jis.

Kartu A.Brazauskas žurnalistams pareiškė, kad griūvant valdančiajai koalicijai jo partija nenorėtų imtis atsakomybės už naujos koalicijos formavimą.

Trečiadienį ryte apie savo ministrų atšaukimą iš Vyriausybės paskelbė Darbo partija.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją