Penktadienį KAM kreipėsi į Vyriausybę dėl įgaliojimų suteikimo krašto apsaugos ministrui Juozui Olekui pasirašyti trišalį tarpvyriausybinį susitarimą dėl bendros Lietuvos, Lenkijos ir Ukrainos brigados LITPOLUKRBRIG steigimo.

Visoms trims šalims pritarus susitarimo projektui, tikimasi susitarimo pasirašymo ceremoniją surengti birželio pradžioje.

„Ukrainos gynybos ministerija mus informavo, kad jų šalyje baigtos susitarimo projekto derinimo procedūros ir dokumentai galėtų būti pasirašyti artimiausiu metu“, – pranešime spaudai teigė ministras Juozas Olekas.

KAM teigimu, brigados įkūrimas ir funkcionavimas būtų naudingas stiprinant Lietuvos ir Lenkijos strateginę partnerystę ir karinį bendradarbiavimą ir padėtų Ukrainai aktyviau įsitraukti į bendradarbiavimą regione ir euroatlantinėje erdvėje.

Trišalis projektas pradėtas dar 2009 metų lapkritį, kai Lietuvos, Lenkijos ir Ukrainos gynybos ministrai pasirašė ketinimų laišką, kuriuo išreiškė siekį įkurti bendrą Lietuvos, Lenkijos ir Ukrainos karinį vienetą – brigadą, ir taip prisidėti prie regioninio ir euroatlantinio stabilumo ir saugumo.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (241)