Ar J. Ramonas gali bankrutuoti, sprendžia Vilniaus miesto apylinkės teismas.

Tiesa, teismas kartą jau buvo atsisakęs J. Ramonui iškelti bankroto bylą – teisėjai kilo abejonių, ar buvęs parlamentaras iš tikrųjų yra nemokus, nes esą prieš pateikdamas prašymą leisti bankrutuoti savo sutuoktinei neatlygintinai perleido 168 tūkst. litų įvertintą butą.

Su savo sutuoktine J. Ramonas dar 2004 m. yra sudaręs povedybinę sutartį, kurios pagrindu sutuoktinių turtui yra nustatytas turto atskirumo principas, tuo metu butas sostinės Fabijoniškių mikrorajone buvo dovanotas 2013 m.

Vilniaus apygardos teismas yra nutaręs, kad J. Ramonas atitinka nemokaus asmens apibrėžimą pagal Fizinių asmenų bankroto įstatymą – jo įsiskolinimai yra didesni nei 25 Vyriausybės patvirtintos minimalios mėnesinės algos.

Panaikindamas apylinkės teismo nutartį atsisakyti J. Ramonui iškelti bankroto bylą apeliacinės instancijos teismas pažymėjo, kad tokį sprendimą priėmęs pirmosios instancijos teismas neteisingai apskaičiavo bendrą nuosavybės teise priklausančio nekilnojamojo turto vidutinę rinkos vertę, todėl negalėjo teisingai įvertinti pareiškėjo turimų įsiskolinimų ir turimo turto santykį bei nustatyti jo nemokumą ir galimybes atsiskaityti su kreditoriais.

Šiuo metu apylinkės teismas iš naujo turės nuspręsti, ar J. Ramonui bus iškelta bankroto byla.

Kreipdamasis į teismą buvęs parlamentaras nurodė, kad DnB bankui yra skolingas beveik 869 tūkst. Lt – kreditą jis iš banko paėmė dar 2008-aisiais. Nustatyta, kad J. Ramono valdomo turto vertė yra beveik 480 tūkst. Lt, todėl jokių pajamų negaunantis buvęs parlamentaras galėtų padengti tik maždaug pusę kreditorinių įsipareigojimų.

„Tapau nemokus baigęs savo kadenciją Seime, t. y. 2012 m. pabaigoje“, – pareiškime teismui nurodė J. Ramonas. Su juo DELFI nepavyko susisiekti.

Praėjusioje kadencijoje J. Ramonas buvo minimas tarp Seimo narių milijonierių. 2012 m. Krikščionių partijos frakcijos atstovas Jonas Ramonas su žmona Vilija deklaravo turį turto ir piniginių lėšų už 4 mln. litų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (179)