„Kalbant apie signatarų projektą, yra nepasitenkinimo, kam apskritai Vyriausybė iškėlė šį klausimą į paviršių, turime vėl įskaudinti tuos žmones primindami tą rentų klausimą. Tas aspektas toks daugiau emocinis, bet dėl biudžeto projekto ir lydinčiųjų įstatymų esminių pastabų frakcijoje nebuvo. Yra visuotinis supratimas, kad turime turėti Vyriausybės nustatytą 2,8 proc. biudžeto deficitą“, - DELFI sakė frakcijos seniūnas Jurgis Razma.

Seimo nario pareiginė alga per mėnesį iki mokesčių siekia 7,5 tūkst. Lt. Kadangi signatarų rentos nustatomos remiantis Seimo nario pareiginės algos dydžiu neatskaičius mokesčių, vadinasi, sumažinta renta, jei sumažinimui pritars parlamentas, sieks apie 3 tūkst. Lt į rankas.

Pasak J. Razmos, TS-LKD frakcijoje priimtas įpareigojimas jos nariams palaikyti biudžeto projektą ir kitus teisės aktus, tačiau svarstant biudžetą Saulius Pečeliūnas pasipiktino finansų ministrės Ingridos Šimonytės požiūriu į signatarus. Supykęs parlamentaras net pasiūlė pasiprašyti krašto apsaugos ministrės automatų ir praretinti signatarus, jeigu jie per lėtai miršta.

„Lygindama mūsų biudžetą ir Lietuvos padėtį jūs dažnai mėgstate ją lyginti su kitais kraštais, ir tai yra gera praktika, tačiau ne visais klausimais. Sakykite, ar tikrai jūs nepradedate per daug mylėti Lietuvą savyje? Ir gerbti? Ir tai visai nejuokingas klausimas. Nes vien kai kurių klausimų svarstymas liudija požiūrį į signatarus, kai valstybės biudžetas siekia 26 mlrd. Lt, o sutaupome grašius, bet pakeičiame požiūrį valstybės žmonių galvose. Ar tai nauja politika, ar tai tiesiog kapeikėlių ieškojimas nežiūrint į nieką, nežiūrint kaip yra Latvijoje ir Estijoje. Aš pasakysiu tiesiai, jeigu signatarai per lėtai miršta, paprašykite krašto apsaugos ministrės, kad išduotų automatą, paretinsime, bet šitaip nesielkite“, - posėdyje sakė S. Pečeliūnas.

Išsiskyrus nuomonėms signatarų rentų klausimu, frakcijos posėdyje pritarta Vyriausybės norui staigiai perskirstyti ir šių metų biudžetą, mat muitininkai skundžiasi, kad jų algoms šiems metams trūksta apie 10 mln. Lt, apie lėšų trūkumą socialinėms pašalpoms trimituoja savivaldybės.

„Išgirdome iš Vyriausybės ir sutikome, kad būtų greitai pateiktas dar šių metų biudžeto tikslinimas, kadangi yra išryškėjusių tam tikrų problemų, kaip pinigų trūkumas muitininkų algoms, socialinėms pašalpoms, o kai kur yra sutaupyta, todėl reikia padaryti greitą šių metų biudžeto tikslinimą“, - teigė frakcijos seniūnas J. Razma.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją