Šeštadienį Vilniuje, viešbutyje „Crowne Plaza“, vyko steigiamasis partijos suvažiavimas. Partijoje – 1700 narių, ją dar reikės įregistruoti Teisingumo ministerijoje.

Naujos steigiamos partijos tikslas – ginti paprastų žmonių teises. Pasak K. Brazauskienės, bus kovojama su nedarbu, šešėline ekonomika.

DDVP bus labiau centro partija. Partijos pavadinimą esą nulėmė Prezidento A.Brazausko įtaka – jis buvo įkūręs Demokratinę darbo partiją, be to, buvo tas žmogus, kuris suvienijo visą Lietuvą, tad abu šie dalykai ir yra naujosios politinės jėgos pavadinime.

Naujosios partijos konkurentais, pasak politologų, galėtų tapti partija Tvarka ir teisingumas, Darbo partija ir iš dalies socialdemokratai.

Pati K. Brazauskienė prisipažįsta galinti eiti į Seimą. „Man gerai būtų ir Seime, ir be Seimo“, - sakė ji.

Jos partijoje reitingavimas būsiąs kaip ir kitose, pažymų dėl psichinės būklės K. Brazauskienė teigė nereikalaujanti, pasikalbanti su žmogumi ir matanti, ar jis kvaištelėjęs, ar ne. Jau dabar ketinantys stoti į partiją patys skirstosi pagal išsilavinimą į komitetus, o paskui patys išrinksią viršesnį asmenį, kuris galėtų būti deleguojamas į Seimą.

Praėjusių metų rugpjūtį K. Brazauskienė buvo išrinkta Lietuvos laisvės sąjungos (LLS) pirmininke, bet lapkritį, nepavykus susitarti su LLS lyderiu Vytautu Šustausku, iš šios partijos pasitraukė.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)