„Konstitucijoje parašyta, kad Bažnyčia atskirta nuo valstybės, todėl nekomentuoju kitų institucijų veiklų“, - į DELFI klausimą, kaip vertina Bažnyčios hierarchų kišimąsi į politiką įstatymą svarstant Seime, antradienį atsakė D. Grybauskaitė.

Kaip žinoma, Bažnyčia aršiai kritikavo liberalųjį įstatymo variantą. Kauno arkivyskupas Sigitas Tamkevičius politikams net siuntinėjo SMS žinutes, kuriose prašė „pabalsuoti pagal Dievo įsakymus už gyvybę“.

Pasak D. Grybauskaitės, Seime įstrigusio Pagalbinio apvaisinimo įstatymo variantas nėra galutinai subrendęs ir turi įvairių alternatyvų. „Esu viešai pareiškusi - esu už tai, kad Lietuva turėtų kuo daugiau vaikų. O kaip tai išspręsime – išspręsime kaip nors“, - teigė šalies vadovė.

DELFI primena, kad Pagalbinio apvaisinimo įstatymo nuostatos, susijusios su embrionų šaldymu, sukėlė ypač dideles diskusijas Seime ir visuomenėje. Galutinį tašką diskusijose dėl pagalbinio apvaisinimo Seimui pavyks padėti tik rudenį.

Šiuo metu įstatymas sugrąžintas į Seimo Sveikatos reikalų komitetą.

D.Grybauskaitė Lietuvos prezidente inauguruota lygiai prieš dvejus metus – 2009 m. liepos 12-ąją.

BNS užsakymu RAIT atlikta apklausa parodė, kad D. Grybauskaitės veikla atitinka daugiau kaip pusės Lietuvos žmonių lūkesčius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją