22 proc. apklausos dalyvių teigė, kad D.Grybauskaitės veikla nei pateisino, nei nepateisino jų lūkesčių.

Nusivylę valstybės vadovės veikla buvo mažuma. 8 proc. respondentų nuomone, prezidentės veikla iš dalies nepateisino jų lūkesčių, o 7 proc. nurodė, kad D.Grybauskaitės veikla visiškai nepateisino lūkesčių.

7 proc. apklaustųjų neturėjo nuomonės šiuo klausimu.

Vyresnio amžiaus - 65-74 metų - asmenys statistiškai reikšmingai nurodė, kad prezidentės veikla visiškai pateisino jų lūkesčius. Šioje kategorijoje tokios nuomonės buvo 31 proc. apklaustųjų.

15-24 metų asmenys, taip pat asmenys, su aukščiausiomis pajamomis (daugiau nei 1100 litų per mėnesį vienam asmeniui) dažniau nurodė, kad D.Grybauskaitės veikla per dvejus metus nei pateisino, nei nepateisino jų lūkesčių.

Vyrai ir vidutinio amžiaus asmenys (35-44 m.) statistiškai reikšmingai dažniau nurodė, kad prezidentės veikla visiškai nepateisino jų lūkesčių. Tokią poziciją išsakė 10 proc. vyrų ir 12,2 proc. minėto amžiaus asmenų.

Reprezentatyvią visuomenės nuomonės apklausą BNS užsakymu RAIT atliko birželio 1-12 dienomis. Iš viso apklausta 1013 asmenų, kurių amžius nuo 15 iki 74 metų.

Po pergalės pirmajame prezidento rinkimų rate 2009 metų gegužę D.Grybauskaitė Respublikos Prezidente inauguruota tų pačių metų liepos 12 dieną.

Šaltinis
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją