Liberalų ir centro sąjungos pirmininko Gintauto Babravičiaus teigimu, A. Zuoko sprendimas su partijos vadovybe derintas nebuvo.

"Tai yra individualus sprendimas. Kiek aš jį pažįstu kaip politiką, pareiškusį viešai tam tikrus dalykus, tai jis savo žodžio laikysis", - sakė G. Babravičius.

Liberalcentristų lyderis sako nemanantis, kad A. Zuoko apsisprendimas pakenks santykiams koalicijoje.

"Individualus A. Zuoko apsisprendimas nėra tiek svarbus faktorius koalicijos likimui", - sakė G. Babravičius.

V.Stundys: A. Zuokas mėgsta žaisti individualiai

Liberalcentristo Artūro Zuoko apsisprendimas pasitraukti iš Seimo, valdančiosios Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūno pavaduotojo Valentino Stundžio nuomone, neturės įtakos kitų metų biudžeto patvirtinimui.

Jo vertinimu, tai yra asmenybės problema, nes A. Zuokas - tai politikas, kuris mėgsta vienas žaisti, kuris, "ko gero, savo požiūrį, savo tam tikrus siūlymus ir politines nuostatas laiko pačiomis svarbiausiomis ir dėl to eina į tam tikrus kraštutinumus".

"Šito politiko elgesyje visą šitą laikotarpį nuo kadencijos pradžios aiškiai matėsi noras žaisti individualiai ir išsakyti atskirą nuomonę. Tas buvo akivaizdu visą laiką. Tas jo poelgis tai nėra kas nors netikėto - tik tiek, kad jo priimtas nuosprendis sau yra gal kiek netikėtas", - sakė V. Stundys, komentuodamas A. Zuoko ketinimus atsisakyti Seimo nario mandato.

V. Stundys nemano, kad A. Zuoko elgesys yra kokių nors valdančiosios koalicijos vidaus požymių rodiklis.

"Drįsčiau sakyti, kad ne, nes koalicija yra gyva diskusija, gyva skirtingoms nuomonėms, vyksta pokalbiai, pozicijų derinimas. Ir dėl to nė viena koalicijos narė negali visa apimtimi realizuoti ar siūlyti tai, ką jinai galvoja. Turi būti tam tikras kompromisas, ir to kompromiso paieška koalicija yra stipri, ir dėl to vienas žmogus, neieškodamas kompromiso, neturėtų teikti ultimatumų pačiai koalicijai", - mano V. Stundys.

Jis nemano, kad, A. Zuokui pasitraukus iš Seimo, koalicijai bus sunkiau susitarti dėl kitų metų biudžeto, nors pripažįsta, kad "bet kokiu atveju pokalbiai, tarimasis dėl biudžeto visada yra sunkus, o sunkmečiu jis yra dar sunkesnis, ir tai visiškai suprantama".

Apie sprendimą atsisakyti Seimo nario mandato A. Zuokas pranešė antradienį per Seimo posėdį. Jam pasitraukus Seimo nario kėdė pagal sąrašą galėtų atitekti Agnei Zuokienei, jai nesutikus, - buvusiam parlamentarui Jonui Čekuoliui.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją