Kaip rašo dienraštis „Lietuvos rytas“, vieną dieną G.Drukteinis tiesiog sulaukęs pasiūlymo telefonu: „Gal nori būti kultūros ministru?”, ir jau kitą rytą Seimo narė „darbietė” Vitalija Vonžutaitė esą paprašiusi jo elektroniniu paštu atsiųsti savo gyvenimo aprašymą, o pavakare pakvietusi atvykti į Seimą, į susitikimą su „darbiečių” vadovu.

G.Drukteinis tada bandęs išsiaiškinti, kokie išbandymai jo laukia. Tačiau V.Vonžutaitė į abejones tik abejingai numojusi ranka: „Yra keletas puslapių – pasiskaitysi.”

Darbo partijos frakcijos būstinėje G.Drukteinis pagaliau sulaukė vienmarškinio V.Uspaskicho. „Nu chuli”, tai ministru nori būti?” – be jokių užuolankų paklausęs partijos vedlys. „Na, jo”, – atsakęs G.Drukteinis. Tada V.Uspaskichas plekštelėjęs jam per petį: „Zašibys”, pažįstu šitą žmogų.” Tuo susitikimas su DP lyderiu esą ir baigėsi. Sutrikęs G.Drukteinis klausė V.Vonžutaitės, o ką jam daryti toliau. „Važiuok namo. Viskas, tavo kandidatūra patvirtinta. Ryt reikės susitikti su premjeru”, – išgirdęs atsakymą.

Tačiau G.Drukteinis kultūros ministru netapo - jo kandidatūrą atmetė premjeras Algirdas Butkevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (522)