Pasak Seimo vicepirmininko socialdemokrato Algirdo Syso, parašai dėl neeilinės sesijos surinkti, bet politinio sprendimo ją šaukti dar nėra.

„Susirinksime ir nuspręsime, sprendimo kol kas nėra“, – BNS sakė A.Sysas, bet patvirtino, kad reikalingus parašus frakcija turi.

Pasak Seimo vicepirmininko socialdemokrato Gedimino Kirkilo, valdantieji yra sutarę neatidėlioti Darbo kodekso svarstymo, jei jį vetuos prezidentė.

G.Kirkilo teigimu, jei Darbo kodeksas bus grąžintas Seimui pakartotinai svarstyti, Seimo neeilinė sesija greičiausiai būtų šaukiama jau kitą savaitę.

„Jei prezidentė vetuotų Darbo kodeksą, esame surinkę parašus ir greičiausiai pirmadienį - antradienį būtų šaukiama neeilinė sesija. Nėra prasmės atidėlioti. Yra sutarta koalicijos viduje, kad Darbo kodekso svarstymas nebus atidėliojamas“, - BNS sakė G.Kirkilas

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pirmadienį turėtų paskelbti poziciją, ar vetuos Darbo kodeksą bei Pagalbinio apvaisinimo įstatymą.

Kritikai teigia, kad Seimo priimtas naujasis Darbo kodeksas sumažina darbuotojų socialines garantijas. Vyriausybė teigia, kad lankstesni darbo santykiai būtini, siekiant kurti darbo vietas ir pritraukti investicijų.

Pagalbinio apvaisinimo įstatyme daugiausia diskusijų kelia embrionų skaičiaus ribojimas ir draudimas juos šaldyti.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (264)