Ketvirtadienio vakarą ūkininkas vėl patyrė banditų išpuolio pasekmes – kombainui dirbant laukuose dalgiai kliudė armatūrą.

„Nuostoliai apie 4 tūkstančius litų. Nieko baisaus, buvo ir blogiau“,- DELFI teigė R. Misevičius.

Ūkininkas nesiryžo spėlioti, kada armatūrą buvo išmėtyta jo valdose. Gali būti ir taip, kad metaliniai strypai buvo atvežti anksčiau, tačiau technika ją kliudė tik dabar.

„Negaliu pasakyti, ar tai susiję su pastarųjų dienų įvykiais“, - kalbėjo R. Misevičius.

Tačiau vyras, kuriam policija ne kartą atsuko nugarą, nepraranda pasitikėjimo Lietuvos institucijomis ir žada kovoti iki galo. Tiesa, R. Misevičius pripažįsta, kad jam jau buvo kilusi mintis pačiam imtis Linčo teismo.

Atviras teroras

Ūkininko problemos prasidėjo ankstyvą pavasarį, kai jis užtiko nelegaliai medžiojančius du Biržų gaujos vadeivas. Tiesa, vėliau prie savo parodymų liko tik du, tarp jų ir R. Misevičius, liudininkai. Tokiu būdu su nusikalstamu pasauliu siejami veikėjai išsisuko.

Tačiau šio įvykio banditai, kaip juos vadina ūkininkas, taip lengvai nepamiršo – prasidėjo atviras R. Misevičiaus šeimos teroras.

„Kaip tai gali neužknisti? Matau, kas darosi Biržuose. Matau, kaip verbuojami jauni vaikinukai į tą bandą. Ką daryti? Kaip su jais kariauti? Su teisėsauga, kad ir sunkiai su ja sekasi. Bet kokios Biržų komisariato galimybės? Tik dabar reikalus išjudino ta baisi jauno vaikinuko mirtis. Tokie įvykiai ir tokiame mažame miestelyje. Baisu. O man tai ką – kerštauja. Pilni laukai armatūrų, akėčių. Prasti popieriai, nuostoliai didžiuliai. Ką darysi. Kviečiame policiją, rašome pareiškimus. Laukiame, kol kas kenčiame“, - DELFI pasakoja vyras, su šeima valdantis apie 1000 ha dydžio ūkį,

R. Misevičius pripažino, kad stringant tyrimams policijoje buvo kilusi ir Linčo teismo mintis. Tačiau vyras tiki teisingumu, kurį turi įvykdyti Lietuvos teisinės institucijos.

„Jei aš netikėčiau policija, aš jau senai būčiau iššaudęs tuo banditus. Tačiau žmogus turi tikėti. Jei netikėsi, tai kam tada Lietuvoje gyventi? Ar buvo kilusi mintis pačiam imtis priemonių? Na, nenoriu aš peržengti ribų. Kol kas tvarkomės, mestos ir policijos pajėgos. Tikrai susitvarkysime. Juk negali taip būti, kad kažkoks banditas imtų viršų prieš dirbantį žmogų. Juk dabar ne 1990 metai, tai kur mes ritamės? Kažkas baisaus“, - sako ūkininkas.

Policijai priekaištų nežarsto

 Romualdas Misevičius
Daugelis žmonių bijo prabilti apie patiriamą spaudimą ar reketą. Tuo tarpu R. Misevičius įsitikinęs, kad situacija turi būti atvirkštinė – ne padorūs žmonės, o nusikaltėliai turi drebėti iš baimės.

„Ką reiškia bijau? Tai jie turi bijoti. Ko man bijoti? Tų banditų? Aš teisingas žmogus, ne koks nusikaltėlis, tiesiog dirbu savo darbą. Yra institucijos, yra sistema, kuri turi su visu šiuo kovoti. Ar aš, ūkininkas, turiu eiti į karą? Turiu ginkluoti savo vaikus ir eiti su jais į karą? Kažkoks absurdas“,-kalba vyras.

R. Misevičius pripažįsta, kad policija turėtų dirbti geriau, tačiau ūkininkas visų pirma ragina atkreipti dėmesį į pareigūnų darbo sąlygas.

„Aišku, kalta ir policija – nuteka informacija, ir komisaras ne viską padarė. Tačiau jūs pažiūrėkite, kokiomis sąlygomis dirba policija? Koks ten lygis? Kelios moterėlės ant kelių seniūnijų inspektorėmis dirba. Koks krūvis jiems tenka? Kiek jiems popierizmo, kad net nespėja susitvarkyti? Kada ten dar žulikus gaudyti? Už varganą 1500 Lt?

Tai čia tokie mūsų pareigūnai. Tai kaip bus pasitikėjimas valstybe, kai vyksta tokie dalykai? Pažiūrėkite, kokios sąlygos Biržų komisariate? Tu ten įkalink kokį kalinį, tai subėgs visos Lietuvos, Europos žmogaus teisių gynėjos su visokiomis profesorėmis priešakyje. O mūsų pareigūnai kiekvieną dieną dirba tokiomis sąlygomis. Vienas ekipažas ant visų Biržų. Tai ką jis, vargšelis, padarys prieš tą bandą?“,- konstatuoja R. Misevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1153)