Ypatingas dėmesys akcijos metu skirtas pagyvenusiems žmonėms, nuo kurių, organizatorių teigimu, priklauso Lietuvos ateitis.

„Gerbiami Lietuvos pensininkai. Jūs dabar sudarote virš pusės Lietuvos suaugusių gyventojų ir nuo Jūsų elgesio labai priklauso lietuvių tautos ir kitų Lietuvos senbuvių ateitis. Pakovokime už savo ateitį ir už mūsų anūkų ateitį, ypač už jų galimybę grįžti gyventi į Lietuvą“, - ragino akcijos organizatoriai.

Susirinkę prie Kauno Įgulos (Soboro) bažnyčios mitinguotojai patraukė per Laisvės alėją link Prezidentūros sodelio.

Tarp protesto dalyvių buvo Seimo narys Saulius Stoma, Drąsiaus Kedžio palaikymo mitinguose išgarsėjęs kunigas Jonas Varkala bei kiti. Akcijos dalyviai demonstravo plakatus su valdžią bei teisėsaugą smerkiančiais užrašais, taip pat ant kai kurių plakatų buvo žodžiai skirti prezidentei. Kai kurie dalyviai buvo iškėlę ir Drąsiaus Kedžio nuotraukas.

Eisenos dalyvius nuolat lydėjo keletas policijos pareigūnų, akcija vyko be incidentų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją