Nemažai sniego iškrito lapkričio 5-osios naktį, kai kur kilo pūga. O dieną ir 6-osios naktį besitęsiantys krituliai daug kur suformavo sniego dangą – pietryčių Lietuvoje net 10 cm storio. Tiesa, ir šis sniegas greitai nutirpo.

Palyginti su praėjusių metų, šis lapkritis jis praslinko ramiai. Štai 2008-aisiai lapkričio mėnesio trečiojo dešimtadienio pradžioje nuolat iš Atlanto keliaujančius ciklonus pakeitė labai aktyvus pietinis žemo slėgio sūkurys. Jis ir pridarė nemažai nemalonumų.

Visur snigo, vietomis smarkiai, pustė, o kai kur šėlo tikra pūga – vėjo gūsiai siekė 15-20 m/s, kai kur sustiprėdavo ir iki 23 m/s. Po tokių orų buvo užfiksuotas metų meteorologinis įvykis – Nidoje per 12 valandų iškrito net 66 mm kritulių (mėnesio norma 84 mm).

Smarkiausiai snigo 24 d. 20-23 valandomis. Taigi Kuršių nerijos gyventojai 25-os rytą pabudo sniego pataluose – dangos storis siekė net 45 cm. Tai buvo intensyviausias snygis Lietuvoje nuo 1961 metų. Be to, išmatuotas ir didžiausias sniego dangos prieaugis per parą nuo 1936-ųjų.

Na, o artimiausiomis dienomis tokių orų nenusimato, tačiau sulauksime atšalimo – jau šeštadienį pajusime, kad oras sausėja ir šaltėja, o stipriausias šalčio įsiveržimas žadamas naktį iš pirmadienio į antradienį, kai temperatūra kris iki 11-16 laipsnių.

Artimiausią naktį debesuota. Vietomis, didesnė tikimybė vakariniuose rajonuose, nedideli krituliai, rūkas. Vėjas silpnas. Žemiausia temperatūra nuo plius 2 iki minus 3ºC. 

Penktadienį dieną debesuota su pragiedruliais. Kai kur silpni krituliai. Rytą vietomis rūkas. Vėjas rytų, šiaurės rytų, 2–7 m/s. Aukščiausia temperatūra nuo minus 2 iki plius 3°C.


Gruodžio 12 d
. be kritulių. Vėjas šiaurės rytų, silpnas. Temperatūra naktį minus 2–7ºC, dieną nuo minus 4 iki plius 1ºC.


Gruodžio 13 d.
be kritulių. Vėjas nepastovios krypties silpnas. Temperatūra naktį minus 3–8ºC, dieną nuo minus 4 iki plius 1ºC.