Kaip rašo „Lietuvos žinios“, partijos prezidiumo nario Vytauto Juozapaičio teigimu, apie viešas M. Adomėno kalbas, kai jis grasino su partija bylinėtis dėl šmeižto, gali būti kalbama TS-LKD Priežiūros komiteto posėdyje, kurį planuojama šaukti prieš susirenkant prezidiumui. 

Nors TS-LKD prezidiumo nariai viešai tvirtina bausti M. Adomėno nesutarę, įtakingi konservatoriai neoficialiai kalba norintys išsiaiškinti, ar Vilniaus sueigos vadovo „kalbos ir veiksmai neprieštarauja partijos įstatams“.

Pats M. Adomėnas sako nesuprantantis, kodėl partijoje kalbama apie jo elgesį, bet ne apie asmenis, kurie šmeižtu griauna TS-LKD reputaciją.

DELFI primena, kad praėjusią savaitę TS-LKD partijoje kilo skandalas dėl lėšų panaudojimo. Konservatorių Vilniaus skyriaus ižde šių metų pradžioje buvo apie 230 tūkst. litų, didžiąją dalį šių pinigų – apie 200 tūkst. Lt – partija ketino panaudoti savivaldos rinkimams. O dabar ši suma aptirpo iki maždaug 60 tūkst. Lt.

DELFI žiniomis, dalis Vilniaus konservatorių siekia, kad už pinigų panaudojimą atsakytų Vilniaus skyrių sueigos vadovas, parlamentaras Mantas Adomėnas. Jis gi atkerta visus pinigus išleidęs pagrįstai ir skaidriai, o informacijos nuotekį iš partijos vidaus politikas vadina mėginimu su juo susidoroti.

Pasak M. Adomėno, Vilniaus skyrių sueiga gyvena iš lėšų, surinktų sostinės gyventojams paaukojus 1 proc. nuo sumokėto gyventojų pajamų mokesčio (GPM). Jo teigimu, būtent iš 1 proc. nuo GPM už 2013 m. buvo surinkti 230 tūkst. litų, kuriais sueiga disponavo metų pradžioje.

„Dotacijas iš biudžeto naudoja centrinis partijos aparatas“, - pabrėžė M. Adomėnas.

Jo tvirtinimu, visos surinktos lėšos iš pradžių patenka į centrinę partijos sąskaitą, visi mokėjimai daromi tik pavedimu, visas sąskaitas patikrina partijos sekretoriatas, sąmatas tvirtina sueigos taryba.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (104)