„Avia Marija galetu vis skambet kylant lėktuvui”, – sulaukė komentaro.

Viena žurnalistė iš savo praktikos pateikė būrelį nesusipratimų: pasėjo salyklinių mižių - vietoj miežių, pysfinalis vietoj pusfinalio, politiniai kailiniai vietoj kalinių, pagrindinė veikla vietoj pogrindinės.

„Oi, kiek visko būta, sunku ir atsiminti. Žinau, kad pokariu yra tiražą supjovę dėl šūkio „Ilgų ligų metų draugui Stalinui”, tik nebeatmenu, kokio laikraščio. „Tiesos” gal?”, – dalijosi kolegė.

Studentų rašiniuose dėstytojui vietoje memento mori teko aptikti vaizdingą sąvoką „momento morė“. Aktualu prieš Užgavėnes.

Akademinei šviesuomenei irgi visko pasitaiko. Pavyzdžiui, vietoje analitinės filosofijos parašyti analinė.

Dar pora korektūros klaidos pagimdytų naujadarų – psicholochas, fifologija.

Viršininkui nusiuntė falą

Apie politiką rašantiems kolegoms yra pasitaikę vietoje Kubiliaus parašyti Kuilis, vietoje Butkevičiaus – Bukevičius.

Viena tarnautoja prisipažino, jog labiausiai bijo vietoje „parašas”, parašyti „paršas"”, ypač kai pasirašo koks banko vadovas. Vienam žmogui panaši nelaimė iš tiesų atsitiko: savo viršininkui siųsdama failą parašė: „siunčiu jums falą”.

Šventiniame skelbime vietoje „sveikina dvi dukros” buvo atspausdinta „sveikina dvi duros”. Žemėlapyje puikuojasi užrašas „raudonoji rūra”. Skelbime – „Daunų šventė”, vietoje dainų šventė.

Įdomi kaimo klube kabėjusi afiša: šiandien kine „Laukinis šuo dingo”, o apačioje rusiškai: „дикая собака пропала”.

Televizijos programoje pristatytas laidos svečias – Analas Chošnau, informacijoje apie LKL rungtynes: Vilniaus „Šakalai” – Kauno „Atletas”. O sovietmečio „Sporte” – sparnuota frazė: „Trumpumas – talento sesuo”.

„100 metrų bėgimo su barjerais nugalėtojo iš VDR (Vokietijos Demokratinė Respublika) fiziniai duomenys niekuo neišsiskiriantys: jo jis - 1 metras 76 centimetrai " – kažkada sporto puslapyje rašė „Komjaunimo tiesa”.

Pabaigai dar trys linksmos pastraipos. „Tiek pirmąjį, tiek antrąjį ravėjusių matų pismetį abiejų liūčių asmenys praleido turiningai. Galėjome gėrėtis naujomis motorų šakosenomis. Vyrai nedarė kvailų laidų lošdami žaidimų tomatais. Aš pasakojau be proto sąmoningus anekdotus. Visi juokėsi. Mezgi drąsūs, nebijom jokių iš šukių.

Kaip reziumavo mano geras raugas, tigras lietuvis: о buvo tokių, kurie nuogas tavo, jog nepavyks. Pisimistai. Lokiškai pagalvojus, vis kas pernai matais buvo nuo stabų!

Baigdamas šią trumpą ištrauk ką iš preso mynimų, pasižadu, kad ir šiais matais planuojame siekti aukštų adijalų. „Isterijos ratas sukasi toliau”, sakė garsus graikų poetas Haremas. Haremas buvo kaklas, bet labai talentingus ir daug žindantis.”

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (153)