Kaip DELFI teigė Punsko valsčiaus viršaitis Vytautas Liškauskas, 28 Lenkijos vėliavos spalvomis užtepliotos lentelės jau nuimtos.

„Bandysime nuvalyti, o paskui spręsime – dedame atgal ar nededame ir likusias nuimame“, - sakė V. Liškauskas.

Tuo tarpu galutinį sprendimą dėl visų lietuviškų lentelių nuėmimo (jų iš viso yra arti 120) Punsko taryba žada priimti po konsultacijų su lietuvių bendruomene.

„Pasitarti reikia su žmonėmis, su gyventojais, - tęsė V. Liškauskas. - Dabar reikėtų žmonių atsiklausti – jie nori ar nenori. Kiek aš žinau, tai vieni sako: nepasiduokim ir tegul būna lietuviški pavadinimai, kiek jų uždažys – tiek uždažys. O kiti sako, nebūkim provokatoriai.“

Vakarykštis Punsko viršaičio pareiškimas apie planus atsisakyti lietuviškų užrašų suneramino Lenkijos politikus. Anot V. Liškausko, lenkų valdžios atstovai lietuvius ragina neišsižadėti įstatymo suteiktos teisės ir savo gyvenvietes vadinti tiek lenkiškais, tiek lietuviškais vardais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją