Kaip DELFI teigė liberalas, buvęs teisingumo ministras Remigijus Šimašius, už tokį sprendimą pasisakė maždaug trys ketvirtadaliai Liberalų sąjūdžio tarybos narių.

„Yra sprendimas remti D. Grybauskaitę. Toks sprendimas priimtas trimis ketvirtadaliais balsų“, - sakė R. Šimašius.

Paramą D. Grybauskaitei deklaruoja ir liberalų lyderis Eligijus Masiulis.

„D. Grybauskaitė šiuo metu geriausia alternatyva populistiniam gaivalui, todėl turime būti viena komanda siekiant bendrų tikslų“, - teigia E. Masiulis.

Pats partijos lyderis pretenduoti į kandidatus negalėjo, mat jam kliudo amžiaus cenzas. E. Masiuliui yra 39-eri, o prezidento posto siekti gali tik keturiasdešimties sulaukę kandidatai. Tokio amžiaus Liberalų sąjūdžio pirmininkas sulauks tik spalį.

Kiti variantai – kelti savo kandidatą. Kaip potencialius kandidatus, liberalai siūlė Eugenijų Gentvilą, Petrą Auštrevičių ir R. Šimašių. Vis dėlto partija nutarė su D. Grybauskaite nekonkuruoti.

Tiesa, pati D. Grybauskaitė dar nėra paskelbusi, ar sieks antrosios kadencijos. Kita vertus, politologai ir politikos apžvalgininkai tuo neabejoja.

Regis, tuo neabejoja ir liberalai.

„Tikime, kad D. Grybauskaitė dalyvaus būsimuose Prezidento rinkimuose ir toliau gins mums, liberalams, artimas vertybes – palaikys kuo mažesnį valdžios kišimąsi į verslą ir privatų žmonių gyvenimą, rems kiekvieno mūsų piliečio ryžtą susikurti gerovę sau ir savo šeimai“, – šeštadienį išplatintame pranešime teigia partijos vicepirmininkas Gintaras Steponavičius.

2009 metų pavasarį vykusiuose Prezidento rinkimuose Liberalų sąjūdis taip pat rėmė D. Grybauskaitės kandidatūrą.

Dvi parlamentinės partijos jau turi savo kandidatus į prezidento postą. Pirmuoju tapo „darbietis“ Artūras Paulauskas. O šeštadienį socialdemokratai galutinai įtvirtino, kad jų vėliavą rinkimuose neš europarlamentaras Zigmantas Balčytis.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (431)