Policija N. Puteikiu skundėsi jau antrą kartą. Praėjusios kadencijos Etikos ir procedūrų komisija buvo nusprendusi, kad parlamentaras „viešoje erdvėje nepagarbiai, įžeidžiančiai, žeminančiai“ pasisakė apie Lietuvos policiją ir jos pareigūnus. Buvo konstatuota, kad N. Puteikis pažeidė Valstybės politikų elgesio kodeksą.

Šiais metais Policijos departamentui taip pat trūko kantrybė, nes N. Puteikis pavadino policiją bailiais bei įstatymų laužytojais.

„Lauksiu Jūsų apgailėtinų skundelių – tik neapsiverkite ir neapsišlapinkite juos berašydami“, - savo tinklaraštyje vasario 26 d. rašė N. Puteikis.

Policijos nepasitenkinimo sulaukė ir vasario 25 d. įrašas apie situaciją, kai virš jo žmonos Nikos Puteikienės ir dukters galvos Vilniuje subyrėjo stiklinis viešbučio „Green Hotel Vilnius“ stogas. Tuomet N. Puteikis piktinosi policijos darbu, nes esą policininkai nenorėjo tirti versijos, jog viešbučio stogas subyrėjo dėl azerbaidžianiečių viešbučio gyventojų numestos stiklinės.

Komentuodamas DELFI, N. Puteikis taip pat nerinko žodžių. „Aš nenoriu gyventi tokioje valstybėje, nenoriu, kad tokie sušikti žmonės dirbtų policijoje. Aš nervinuosi ir nervinsiuosi toliau ir tikrai priešinsiuosi. Jeigu jie bandys azerbaidžaniečius išsukti, tikrai griebsiuosi neordinarių priemonių. Tikrai griebsiuos. Pamatys šita sušikta Lietuvos policija, ko gyvenime nėra pamačiusi“, – rėžė konservatorius.

„Policijos departamentas, susipažinęs ir įvertinęs Seimo nario N. Puteikio pasisakymus mano, kad jis neatsižvelgė į Komisijos išvadoje išdėstytus pastebėjimus dėl netinkamo savo elgesio ir toliau pažeidinėja Lietuvos Respublikos valstybės politikų elgesio kodekse įtvirtintus valstybės politikų elgesio principus“, - rašė policija Seimo etikos sargams.

„Policijos departamento manymu, pasirinktas emocionalus menkinantis komentarų tonas nėra tinkama priemonė Seimo nariui reikšti nepasitenkinimą policijos įstaigų darbu, o neetiškas asmeninių antipatijų ir grasinimų reiškimas viešojoje erdvėje, Komisijos išvadų išgnoravimas yra nesuderinami su Seimo nario statusu“, - priduriama policijos rašte.

Pats N. Puteikis sako, kad kritikuoti valstybės institucijų darbą jis turi teisę. Politikas taip pat sako neturįs tikslo suvesti sąskaitų su 2007 m. jį į areštinę uždariusia policija, mat esą jeigu būtų ėmęsis keršto, tai būtų padaręs greičiau.

„Noriu paaiškinti motyvus, neva aš pykstu, nes jie mane uždarė į areštinę. Į areštinę buvau uždarytas 2007 m. ir iš manęs buvo pavogtas laikrodis toje areštinėje. Aš apie tai tylėjau, išvis nekomentavau nei policijos, nei pareigūnų veiksmų jokiame kontekste iki kol du policijos pareigūnai Kaune neprimušė močiutės Ramanauskienės. Kadangi policija televizijos laidoje man pradėjo grasinti, konkrečiai Vilniaus kriminalinės policijos operatyvininkų vadovas, tai aš ištraukiau tą argumentą, kad jūs 2007 m. iš manęs pavogėte laikrodį“, - komisijos posėdyje trečiadienį sakė N. Puteikis.

Politikas teigia, kad Lietuvos policija savo elgesį remia rytietiška, o ne vakarietiška kultūra: niekada nepripažįsta klaidų, dėl nieko neatsiprašo.

„Aš visa kalba noriu pasakyti, kad vertinu tik konkrečius atvejus, visi mano pateikti būdvardžiai konkrečių policininkų atžvilgiu – septyni sadistai (du – dėl Ramanauskienės, penki Jurbarke), o policijos vadovams nėra ko įsižeisti, kadangi jie žadėjo šitais atvejais viešus tyrimus ir viešus pateikimus visuomenei su paaiškinimais“, - aiškino N. Puteikis.

Iš viso N. Puteikis kalbėjo apie penkis jį piktinančius atvejus: Gintaro Beresnevičiaus mirtį, Ramanauskienės sužalojimą, signatarų „persekiojimą dėl mitingų“, „vaiko uždarymą į šuns būdą“, „vaikų persekiojimą dėl jų piešto žodžio „Tiesos“ bei N. Puteikienės sužalojimą nukritus viešbučio stogeliui.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (562)