Kaip rašo „Lietuvos žinios“, VRK praėjusią savaitę gavo Klaipėdos miesto apylinkės teismo prašymą leisti patraukti baudžiamojon atsakomybėn liepos 3 dieną į Seimą išrinktą Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų atstovą N.Puteikį. Naujasis tautos atstovybės narys turėtų prisiekti rugsėjo 10 dieną. Jis Seime užims parlamentaro mandato atsisakiusio dabartinio Klaipėdos mero liberalo Vytauto Grubliausko vietą.

VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas teigė dėl teismo prašymo esąs kiek sutrikęs ir nežinąs, kaip derėtų pasielgti. "Paanalizavau teismo nutartį ir svarstau, ką duotų mūsų sutikimas. Juk rugsėjo 10 dieną N.Puteikis prisieks Seime. Norint prisiekusį parlamentarą patraukti baudžiamojon atsakomybėn, leidimo reikia prašyti Seimo. Iki priesaikos liko nedaug laiko. Reikės susisiekti su nutartį priėmusia teisėja ir pasiteirauti, ar iki to laiko numatomas koks nors posėdis", - abejones išsakė Z.Vaigauskas.

VRK pirmininkas taip pat pabrėžė esąs nustebęs, kodėl teisti išrinktą Seimo narį norima likus tiek mažai laiko iki jo priesaikos. Jis pažadėjo, kad artimiausiu metu bus šaukiamas VRK posėdis ir svarstomas šis klausimas. Apie posėdį reikės pranešti ir pačiam N.Puteikiui, pakviesti jį pasiaiškinti. "Visos šios procedūros gali ilgai užtrukti", - užsiminė VRK pirmininkas.

Klaipėdos miesto apylinkės teismo teisėja Ingrida Krušienė dienraščiui paaiškino, kad N.Puteikio byla į teismą atkeliavo tik liepos pradžioje. "Išnagrinėjusi bylą pradėjau atostogauti, o vos grįžusi į darbą iškart išsiunčiau nutartį VRK", - teisinosi ji. Teisėja teigė, kad iki rugsėjo 10-osios joks teismo posėdis nėra numatytas, nes neaišku, koks bus VRK atsakymas. "Jei komisija patenkins mūsų prašymą, išsyk paskirsime posėdžio datą. Jei ne, po Seimo nario priesaikos dėl jo patraukimo baudžiamojon atsakomybėn reikės kreiptis į generalinį prokurorą", - aiškino I.Krušienė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją