„Svarstau tokią galimybę. Ji priklausys nuo mūsų premjero A.Butkevičiaus apsisprendimo. Jeigu jis apsispręs ir kandidatuos prezidento rinkimuose, manau, kad visi kiti partijos kandidatai atsisakys. Aš planuoju dalyvauti, tačiau galutinį sprendimą turės priimti partija“, – 15min.lt sakė europarlamentaras.

Prezidento rinkimai vyks 2014 metų gegužę, tačiau kandidatų sąrašas dar nėra aiškus. Dabartinė šalies vadovė D. Grybauskaitė dar nėra įvardijusi, ar kandidatuos antrai kadencijai, nors ekspertai neabejoja, kad prezidentė savo kampaniją jau pradėjo.

Darbo partija yra paskelbusi, kad jos kandidatas prezidento rinkimuose bus Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Artūras Paulauskas, prie „darbiečių“ prisijungęs po Naujosios sąjungos nusilpimo.

A. Paulauskas labai sėkmingai dalyvavo prezidento rinkimuose 1997 metais, bet per plauką pralaimėjo Valdui Adamkui.

Konservatorių lyderiai svarsto apie galimybę prezidento rinkimuose paremti dabartinę prezidentę D. Grybauskaitę, nors ši idėja priimtina ne visiems konservatorių atstovams.

Tuo tarpu partijos „Tvarka ir teisingumas“ gretose vyksta tam tikra konkurencija: šalies vadovo rinkimuose dalyvauti norėtų partijos vicepirmininkas, aplinkos ministras Valentinas Mazuronis, tačiau „tvarkiečių“ lyderis, europarlamentaras Rolandas Paksas visaip bando numaldyti jo ambicijas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1248)