Iš viso Panevėžio miesto taryboje yra 31 vieta.

Už V. Satkevičiaus kandidatūrą į Panevėžio merus taryboje balsavo 18 tarybos narių, 2 susilaikė, visi kiti politikai balsavime nedalyvavo.

Kaip DELFI informavo valstietė liaudininkė Gema Umbrasienė, salę balsuojant dėl buvusio mero atstatydinmo paliko Darbo partijos, Liberalų sąjūdžio ir dalies socialdemokratų atstovai.

Jau anksčiau konservatoriai paskelbė, kad sieks nuversti socialdemokratų merą ir perimti valdžią.

Opozicijoje iki šiol dirbusi Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD) yra pasirašiusi naujos koalicijos sutartį su „tvarkiečiais“, nepartiniais ir vienu socialdemokratu. Dėl paramos tartasi ir su valstiečiais liaudininkais.

Jeigu dėl naujosios koalicijos bus susitarta iki galo, tai iš viso ji galėtų vienyti 19 miesto tarybos narių: 9 konservatorius, 4 „tvarkiečius“, 2 nepartinius, 1 socialdemokratą ir 3 valstiečius liaudininkus.

Po savivaldos rinkimų valdančią daugumą Panevėžyje sudarė socialdemokratai (7 nariai), Darbo partija (3), Liberalų sąjūdis (3), „Tvarka ir teisingumas“ (4) ir vienas nepartinis tarybos narys.

DELFI primena, kad po paskutinių savivaldos rinkimų Panevėžys jau antras miestas, kuriame konservatoriai atsikovojo prarastas pozicijas. Anksčiau konservatoriai valdžią susigrąžino Kaune.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)