„Tokios vieningos frakcijos mes dar nesame turėję, palaikymas Vyriausybėje absoliutus, sutarimas su Vyriausybe absoliutus, mes iš tikrųjų labai stipriai dirbsime iki pavasario sesijos pradžios tam, kad tie pažadai, kurie buvo duoti rinkėjams, būtų įvykdyti, ryžto labai daug, labai ačiū už dėmesį“, – pareiškė R Karbauskis.

LVŽS frakcijos seniūnas neatsakinėjo į žurnalistų klausimus.

Tai buvo pirmas „gyvas“ R. Karbauskio pasirodymas žiniasklaidai šią savaitę po praūžusio Seimo narės mandato atsisakiusios Gretos Kildišienės skandalo.

Kelias dienas tylėjęs, pirmadienį R. Karbauskis prakalbo socialiniame tinkle: politikas atsiprašė, kad pastaruoju metu kalbama ne apie darbus ir pareiškė, kad jo pavaduotojos G. Kildišienės istorija buvo bandymas griauti valdžią.

„Pirmiausia norėčiau atsiprašyti, kad viešoje erdvėje jau antra savaitė kalbama, ne apie Seimo ir Vyriausybės planus ar darbus. Dabar jau akivaizdu, jog tai pirmas rimtesnis bandymas griauti valdžią, kurią išrinko žmonės“, – pareiškė R. Karbauskis.

Trečiadienį LVŽS frakcija svarstė ir G. Kildišienės klausimą. Ši pareiškė stabdanti savo kaip LVŽS pirmininko pavaduotojos įgaliojimus Tokiam jos prašymui trečiadienį pritarė Seime posėdžiavusi partijos valdyba.

„Partija, gavusi Gretos Kildišienės prašymą, pritarė, kad laikinai sustabdo jos buvimą partijos pirmininko pavaduotojo pareigose“, – po posėdžio žurnalistams pranešė LVŽS vicepirmininkė ir Seimo vicepirmininkė Rima Baškienė.

G. Kildišienė lieka partijos nare. Kol kas neaišku, ar ji toliau vadovaus LVŽS Panevėžio skyriui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1845)