„Mūsų šalys tampa vis artimesnės, nes Lietuva ir Švedijos Karalystė stiprina visapusį politinį bendradarbiavimą, o žmonės sėkmingai plėtoja abipusiškai naudingus ryšius prekybos, mokslo ir švietimo srityse, tai pat Jūsų šalies verslininkai noriai investuoja Lietuvoje. Džiugu, kad mus jungia bendros vertybės ir aiškūs tikslai – didinti savo žmonių ir visų europiečių gerovę bei saugumą, atsakingai dirbant kartu Baltijos jūros regione ir Europos Sąjungoje“, – rašoma šalies vadovės sveikinime.

Pasak Prezidentės, tvirtus Šiaurės ir Baltijos šalių ryšius vis dažniau papildo bendros kultūrinės iniciatyvos. Gražus bendradarbiavimo pavyzdys – jau tradiciniu tampantis bendras Vidurvasario šventės minėjimas.

Karališkajai šeimai ir visiems Švedijos gyventojams Prezidentė palinkėjo džiugios šventės, gerovės ir klestėjimo.

Savo ruožtu Nacionalinės dienos proga Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius pasveikino Švedijos premjerą Stefaną Lofveną ir visus Švedijos žmones. Vyriausybės ir visų Lietuvos žmonių vardu Premjeras A. Butkevičius palinkėjo Švedijai visokeriopos sėkmės, ilgų klestėjimo ir gerovės metų.

„Stiprūs istoriniai ir kultūriniai ryšiai, siejantys Lietuvą ir Švediją, padeda sėkmingai vystyti mūsų šalių ir žmonių bendradarbiavimą, kuris ypač sustiprėjo pastaraisiais metais vykdant bendrus projektus. Didžiai vertindamas labai gerus mūsų šalių santykius, esu įsitikinęs, kad Lietuvos ir Švedijos partnerystė ir draugystė ateityje dar labiau stiprės“, – sakoma Premjero sveikinimo laiške Švedijos Vyriausybės vadovui.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)