Prezidentė Dalia Grybauskaitė priėmusi priesaiką pabrėžė, kad D.Valys prokuratūrai ateina vadovauti beveik sunkiausiu šiai institucijai laikotarpiu per 20 metų, kada visuomenė yra sunerimusi bei nepasitiki teisėsauga ir prokuratūra.

Šalies vadovė teigė, jog naujajam prokuratūros vadovui reikės reikės šeimos, kuri taip pat dalyvavo priesaikos ceremonijoje, palaikymo, ir paragino ceremonijoje dalyvavusius teisėsaugos institucijų vadovus bei politikus padėti ateinančiam žmogui, palaikyti jį ir pasidalinti patirtimi.

"Visiems reikia, kad teisėsauga pradėtų dirbti žmogui. (...) Nuo jūsų veiksmų priklausys, ar žmonės vėl ims pasitikėti ne tik pačia prokuratūra, bet ir visa teisėsaugos sistema. Užtikrinu jums savo paramą tol, kol gebėsite sąžiningai atlikti savo pareigą Lietuvai ir jos žmonėms", - sakė prezidentė.

Šalies vadovė D.Valiui taip pat suteikė vyriausiojo valstybinio justicijos patarėjo kvalifikacijos rangą.

Seimas birželio 3 dieną pritarė prezidentės Dalios Grybauskaitės teikimui skirti D.Valį generaliniu prokuroru.

Iki šiol jis vadovavo Akmenės rajono apylinkės prokuratūrai.

37 metų A.Valys yra baigęs Vilniaus universiteto Teisės fakultetą. Akmenės rajono prokuratūrai jis vadovavo nuo 2001 metų gruodžio. Prieš tai kelerius metus D.Valys ėjo šios prokuratūros prokuroro pareigas. Prieš tapdamas prokuroru jis dirbo Akmenės rajono policijos komisariate tardytoju.

Generalinio prokuroro postas buvo laisvas nuo vasario vidurio, kai iš generalinio prokuroro pareigų atsistatydino Algimantas Valantinas.

Šaltinis
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją