Penktadienį grįžusi iš Taline vykusio Lietuvos, Latvijos ir Estijos gynybos ministrų susitikimo ji BNS sakė, kad jau yra sutarta dėl nedidelio bendro įsigijimo projekto perkant ryšio įrangą oro policijos misijai Baltijos šalyse.

"Suderinti trijų valstybių juridinę bazę ir kartu vesti darybas yra nelengvas darbas. Bet, aš manau, tai yra kelias, kuriuo Estija, Latvija ir Lietuva neišvengiamai eis bandant vykdyti didelius įsigijimus. Tai yra pinigų taupymas", - sakė Krašto apsaugos ministerijos vadovė.

Anot jos, yra svarstomi ir dar keli "maži projektai", kurie galėtų būti žingsnis į priekį įgyvendinant bendrų įsigijimų praktiką.

"Tai šaudmenys, smulkesnės ginkluotės atnaujinimas. Tai yra tie dalykai, kur mes jau dabar galime pabandyti eiti tuo keliu", - kalbėjo R.Juknevičienė.

Pasak jos, susitikimo metu buvo apskritai buvo kalbama didesnė Baltijos šalių integracijos gynybos srityje tema.

"Aš siūliau galvoti apie valstybių specializaciją, jau dabar tos specializacijos yra", - sakė ministrė.

Estija, anot R.Juknevičienės, specializuojasi kibernetinio saugumo ir mokymo srityje, tą parodo Tartu įsikūręs Baltijos gynybos koledžas.
Latvija, jo teigimu, turi didesnes galimybes kurti karinių jūrų pajėgų vystymosi ir integravimo centrus, o taip turi didžiausią Baltijos šalyse Adažių poligoną.

Lietuvos specializacija, pasak ministrės, yra specialiųjų operacijų ir oro pajėgos.

Šaltinis
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją