Šią poziciją R.Sikorskis išsakė prieš vasarį įvyksiančią Lietuvos užsienio reikalų ministro Lino Linkevičiaus kelionę į Lenkiją. Ketvirtadienį būsimą susitikimą jis pavadino vienu didžiausių dabartinės savo darbotvarkės iššūkių.

"Įvyks tiek užsienio reikalų ministro, tiek premjero vizitas. Viliamės, kad per tuos vizitus pavyks nustatyti santykių atšilimo parametrus. Tai yra, pirmiausiai - Lenkijos palaikymas Lietuvos pirmininkavimui ES ir Rytų partnerystės viršūnių susitikimui Vilniuje, nes esame didesni partneriai ir stengiamės pirmieji žengti tokį žingsnį", - interviu Lenkijos radijui "Tok FM" sakė R.Sikorskis.

"Tačiau taip pat norėtume išgirsti, kokioje perspektyvoje Lietuva norėtų spręsti senus susitarimus. Taigi, esame pasiruošę naujam atvirumui, tačiau baiminamės netikros aušros (dvišaliuose santykiuose), nes taip jau ne kartą buvo nutikę", - sakė Lenkijos užsienio reikalų ministras.

Jis taip pat pažymėjo, kad Lietuvos lenkų rinkimų akcijos pasirodymas pernai spalį vykusiuose Lietuvos Seimo rinkimuose yra didelė sėkmė ir pagyrė Lietuvos lenkų organizuotumą.

"Jie yra geriausiai pasaulyje organizuota lenkų mažuma. Jeigu lenkai būtų taip organizuoti Vokietijoje, Didžiojoje Britanijoje, Jungtinėse Valstijose, Brazilijoje ar Prancūzijoje, turėtume galingą diasporą, kuri turėtų politinę įtaką. Žinoma, būtų geriausia, jeigu lenkų mažuma Lietuvoje - politinio proceso Lietuvoje pagrindu – pasiektų tai, ką nori pasiekti. Tuomet šį klausimą būtų galima pašalinti iš dvišalių santykių programos", - dėstė R.Sikorskis.

L.Linkevičius Varšuvoje viešės vasario 7 dieną, premjeras A.Butkevičius - vasario 12 dieną.

Šaltinis
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (334)