Kaip rašo „Lietuvos žinios“, vos mė­nuo li­ko iki Lie­tu­vos pir­mi­nin­ka­vi­mo Eu­ro­pos Są­jun­gos Ta­ry­bai pra­džios, ta­čiau tik da­bar su­sig­rieb­ta dėl dar vie­nos ne­ma­lo­nios smulk­me­nos. Ap­si­žiū­rė­ta, kad ap­link Sei­mo rū­mus esan­ti te­ri­to­ri­ja bei rep­re­zen­ta­ci­nė Ne­prik­lau­so­my­bės aikš­tė gau­siai nu­sė­ta ka­na­li­za­ci­jos dang­čių su ru­siš­kais už­ra­šais "Lit. SSR" (Li­tovs­ka­ja so­vets­ka­ja so­cia­lis­ti­čes­ka­ja res­pub­li­ka).

Sei­mo kan­ce­lia­ri­ja, sa­va­va­liš­kai ne­ga­lin­ti tvar­ky­ti Vil­niaus sa­vi­val­dy­bei pri­klau­san­čių įmo­nių tur­to, de­šimt­me­tį dėl šios prob­le­mos raš­tais at­aka­vo sos­ti­nės val­di­nin­kus, bet iki šiol at­sa­ko ne­su­lau­kė. Se­nais dang­čiais pra­dė­jus do­mė­tis "Lie­tu­vos ži­nioms", rai­dės SSR nuo jų penk­ta­die­nį per die­ną bu­vo nu­gremž­tos, li­ko tik bals­vas šli­fa­vi­mo pėd­sa­kas.

Sei­mo vi­ce­kanc­le­rio Ge­de­mi­no Alek­so­nio nuo­mo­ne, la­bai ne­gra­žu, kad to­kio­je is­to­ri­nė­je aikš­tė­je iki šiol iš­li­ku­si so­vie­ti­nė at­ri­bu­ti­ka. "Čia vyks­ta dau­gy­bė šven­ti­nių ren­gi­nių, at­vyks­ta gar­bin­gi sve­čiai, to­dėl to­kie už­ra­šai ti­krai ba­do akis", - sa­kė jis.

Vil­niaus sa­vi­val­dy­bės ad­mi­nis­tra­ci­jos Ap­lin­kos ir ener­ge­ti­kos de­par­ta­men­to di­rek­to­riaus Vir­gi­ni­jaus Das­ti­ko tei­gi­mu, "Vil­niaus van­de­nų" ir Vil­niaus ši­lu­mos tink­lų bend­ro­vės, ku­rioms pri­klau­so dau­gu­ma sos­ti­nės ka­na­li­za­ci­jos an­gų (ki­tas val­do ne sa­vi­val­dy­bės ži­nio­je esan­tys du­ji­nin­kai bei elek­tri­kai), iki lie­pos 1-osios ti­krai pa­si­ry­žu­sios pa­keis­ti vi­sus Ne­prik­lau­so­my­bės aikš­tė­je bei ki­to­se pres­ti­ži­nė­se vie­to­se - prie Vy­riau­sy­bės bei pre­zi­den­tū­ros rū­mų įreng­tus dang­čius. "Kreip­si­mės ir į "Les­to" (elek­tros tie­kė­jus), kad ir jie pa­ti­krin­tų sa­vo an­gas", - dienraščiui sa­kė V.Das­ti­kas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (187)