Pirmojoje specialistų sudaryto geriausių knygų dvidešimtuko vietoje atsidūrė amerikiečių rašytojo Jonathano Franzeno romanas „Pataisos“ („Corrections“), išleistas 2001 m.

Skaitytojų reitinge jis užėmė tik aštuntąją vietą.

O skaitytojų sąraše pirmaujantis romanas – Junot Díazo knyga „Trumpas įstabus Oskaro Wao gyvenimas“ („The Brief, Wondrous Life of Oscar Wao“) – ekspertų sąraše užėmė 11-ąją vietą.

DELFI primena, kad J.Franzeno nacionaline literatūrine premija apdovanotame romane „Pataisos” minimi ir lietuviai. Lietuviai jame pavaizduoti kaip arklieną valganti ir merginas už kelis dolerius pardavinėjanti laukinių tauta, kuri neturi net elektros.

10 knygų pateko ir į skaitytojų, ir į ekspertų reitingą. Tarp jų Davido Mitchello romanas „Debesų atlasas“ („Cloud Atlas“), kuris užėmė 3-iąją vietą ekspertų reitinge ir 4-ąją skaitytojų reitinge,
Roberto Bolaño romanas „2666“, kuris užėmė 4-ąją vietą ekspertų sudarytame sąraše ir 2-ąją vietą skaitytojų reitinge, bei Cormaco McCarthy romanas „Kelias“ („Road“), tapęs 6-uoju ekspertų sąraše ir 5-uoju skaitytojų reitinge.

Į geriausių knygų dvidešimtuką skaitytojai įtraukė Haruki Murakami knygą „Kafka pakrantėje“ („Kafka on the Shore“), Zadie Smith romaną „Balti dantys“ („White Teeth“) ir Khaled Hosseini knygą „Bėgantis paskui aitvarą“ („The Kite Runner“), kurie nebuvo įtraukti į specialistų sudarytą sąrašą.

Abu sąrašai paskelbti žurnalo internetinėje versijoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)