„Pranešimą apie M. Gurskį gavome dar pirmadienio pavakarę, o antradienį ryte jis atvyko į teismą ir paprašė sušvelninti kardomąją priemonę“, - DELFI patvirtino teisėjas G. Dzedulionis. Jis mano, kad šiuo metu nėra pagrindo politiko R. Žilinsko bičiulį laikyti suimtą – M. Gurskis pasirašė pasižadėjimą atvykti į lapkričio pabaigoje numatytą teismo posėdį.

Pirmadienį baudžiamosios bylos nagrinėjime nepasirodęs M. Gurskis teismui teisinosi, kad šiuo metu pagal verslo patentą prekiauja dulkių siurbliais, todėl dažnai važinėjo po visą Lietuvą, o į namus grįžta vėlai vakare.

Kaltinamasis aiškino nežinojęs apie pirmadienį turėjusį įvykti teismo posėdį – esą negavo šaukimo, o telefono numeris, kuriuo su juo bandė susisiekti teismo posėdžių sekretorė, esą jau yra nenaudojamas.

Pirmadienį teismas M. Gurskį nusprendė siekdamas kuo greičiau išnagrinėti ir taip jau užsitęsusią Seimo nario bylą. Tokiu sprendimu pasipiktinusiam M. Gurskio advokatui teisėjas G. Dzedulionis priminė prezidentės Dalios Grybauskaitės žodžius, kad rezonansinės bylos turi būti nagrinėjamos greičiau.

Neblaivūs įsivėlė į konfliktą

DELFI primena, kad incidentas, dėl kurio teisiamas R. Žilinskas, įvyko 2007 m. gruodžio 4-ąją, kai paryčiais tuometinis LNK „Žinių“ vedėjas R. Žilinskas ir M. Gurskis įsivėlė į konfliktą su taksistu, o vėliau – su policininkais.

Ankstų rytą taksi atvažiavę iš senamiesčio į Antakalnį, vyrai atsisakė sumokėti 40 litų už kelionę, ėmė užgaulioti vairuotoją. Be to, vienas iš keleivių esą salone išmetė iš rankų bokalą ir išliejo alkoholį.

Taksistas neapsikentęs iškvietė policiją, tačiau net tuomet vyrai nenurimo – esą keikė pareigūnus, kibo jiems į atlapus. Po valandos jie buvo nuvežti į 1-ąjį policijos komisariatą.

Kadangi atsisakė pūsti į alkoholio matuoklį, R. Žilinsko girtumas buvo tikrinamas Vilniaus priklausomybės ligų centre – kraujyje buvo rasta 2,48 promilės alkoholio. Vėliau jis buvo nuvežtas į areštinę.

R. Žilinskas ir M. Gurskis kaltinami viešosios tvarkos pažeidimu ir pareigūnų bei taksisto įžeidimu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją