Į VAAT kreipėsi penki Švenčionių rajono savivaldybės tarybos nariai, įsitikinę, kad meras jų rajone buvo išrinktas neteisėtai, nes rinkimuose dalyvavo asmuo, neturėjęs teisės būti tarybos nariu.

Vienos iš Švenčionių rajono savivaldybės įmonių vadovas Kazimieras Džiaukštas rinkimuose balsavo už V. Vigelį, tačiau vėliau Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) panaikino šio tarybos nario mandatą.

V. Vigelis meru buvo išrinktas minimalia persvara: už jį balsavo 13 tarybos narių iš 25, 3 biuleteniai buvo rasti negaliojantys, 9 tarybos nariai balsavo prieš.

Teismui pasiskundę tarybos nariai įsitikinę, kad būtent K. Džiaukšto balsas lėmė V. Vigelio pergalę.

Opozicijos atstovai mano, kad po tokio VAAT sprendimo meras turi atsistatydinti. “Problema ta, kad meras nedirba savo darbo, tik žaidžia politinius žaidimus. Tuo tarpu rajonas smarkiai atsilieka nuo kaimynų”, - DELFI teigė Liberalų ir centro sąjungos atstovas Kęstutis Trapikas.

V. Vigelis pirmadienį teigė dar negalįs pasakyti, kaip nuspręs taryba: skųsti teismo sprendimą ar surengti naujus rinkimus.

Pats jis teigė nebijąs perbalsavimo: “Prieš porą mėnesių jau buvo bandymas surengti man interpeliaciją, kuri nepavyko”.

DELFI primena, kad Švenčionių rajono savivaldybės taryba šiemet pradėjo dirbti tik po to, kai Vyriausiasis administracinis teismas pripažino čia vykusių rinkimų teisėtumą.

Socialliberalas V. Vigelį meru buvo perrinktas jau penktai kadencijai.

Rugsėjo mėnesį Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) paskelbė, kad Švenčionių rajono savivaldybės meras V. Vigelis ir jo pavaduotoja Raja Krupenina asmeniniais tikslais naudodami savivaldybės tarnybinį automobilį pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymą.

Etikos sargai tiria ir galimą kito Švenčionių mero pavaduotojo - Žemės ūkio ministrės Kazimiros Prunskienės sūnaus Vaidoto Prunskaus interesų konfliktą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją